YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Les temperatures toquen sostre aquest diumenge amb més de 20º

El vent de garbí i ponent es reforçarà i bufarà reescalfat, sobretot a les comarques de Girona. Hi haurà més intervals de núvols al matí, mentre que a la nit cauran xàfecs al Pirineu i nord-est

diumenge
Mapa de la previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

Aquest diumenge tindrem alguns canvis, tot i que la gran notícia a nivell meteorològic tornaran a ser les temperatures, ja que tocaran sostre i es poden superar els 20º en algunes zones. Ambient molt agradable, localment càlid, més propi de principis o mitjans de març que no pas de febrer. Tot plegat amb un cel canviant, tot i que el sol esmorteït seguirà dominant a gran part del territori, i alguns ruixats a partir de la tarda.

L’apropament d’un front farà que, a partir de la tarda, caiguin alguns ruixats febles a punts del Pirineu. La cota de neu començarà ben amunt, a prop dels 1.700 metres, però anirà baixant fins a situar-se al voltant dels 1.000 metres. A més, de cara a la nit algun ruixat pot arribar a punts del nord-est de Catalunya. Les boires aniran a la baixa a l’interior.

Ambient primaveral amb vent reforçat

Tornaran a haver-hi intervals de núvols al matí i el vent es reforçará a la costa i al nord-est, fent pujar la temperatura | Carles Illa

 

Les ventades de garbí i ponent bufaran reescalfades i poden deixar alguna ràfega localment forta a punts del litoral, el nord-est i zones elevades de tot Catalunya. Però el més important serà que aquest vent farà que les temperatures toquin sostre amb alguns valors màxims superiors als 20º, especialment a Girona. 

La majoria de màximes es mouran entre els 15º i 20º amb un ambient pràcticament primaveral, inclús en algunes ocasions es superaran lleugerament aquestes xifres. Tan sols es quedaran més frenats els termòmetres a zones de muntanya, especialment al Pirineu, i a punts nord de la Catalunya Central. Les glaçades tornaran a ser escasses de nit amb un fred molt suportable. 

Dilluns torna l’ambient d’hivern

De cara a dilluns, les temperatures baixaran de forma clara i el vent de mestral i tramuntana entrarà amb ganes als dos extrems del país. Tot plegat farà que l’ambient sigui més hivernal que no pas aquests últims dies, alhora que encara cauran alguns xàfecs de neu al Pirineu. No obstant, l’anticicló tornarà a dominar la resta de la setmana amb sol i ambient poc fred. 


Comentaris

envia el comentari