La calor no afluixa aquest dimarts amb tempestes que van a la baixa

Les temperatures tornaran a fregar els 40º a Ponent i a la vall de l’Ebre i es mantenen les alertes per onada de calor a diverses comarques
Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

La calor no afluixarà ni una mica aquest dimarts. Les temperatures no pujaran més però es mantindrà la mateixa calor molt intensa del dilluns amb nits tropicals i valors tòrrids a gran part del territori. Els avisos per onada de calor es mantenen a diverses comarques i a la vall de l’Ebre i a Ponent es tornaran a fregar els 40º.

 

Pel que fa a l’estat del cel, després de les tempestes d’aquest dilluns que en alguns casos han caigut amb molta intensitat, farà sol en general, si bé a la tarda tornaran a créixer nuvolades a punt de muntanya que deixaran nous xàfecs al Pirineu i a l’interior del nord-est.

 

Aquesta vegada, però, els ruixats seran menys intensos i extensos, i no s’espera que surtin d’aquestes zones. Les restes de núvols arribaran a més zones del nord i del prelitoral, deixant puntualment el cel variable. A més, a primera i última hora apareixeran núvols baixos en trams de la costa.

 

La calor es mantindrà molt intensa aquest dimarts
La calor es mantindrà molt intensa aquest dimarts | Xavi Cabo

 

Es mantenen els avisos per onada de calor

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté els avisos per onada de calor a diverses comarques de tot Catalunya, raó per la qual Protecció Civil també manté l’alerta per aquest fenomen a través del pla PROCICAT.

 

D’aquesta manera, es manté el perill alt, de color taronja, al Segrià i la Ribera d’Ebre, degut a l’alta probabilitat que es superin els valors normals per l’època. També es mantenen els avisos de color groc a la Noguera, l’Urgell, Pla d’Urgell, Garrigues, Priorat i Terra Alta, així com a l’Alt Empordà.

 

En totes aquestes zones, es preveuen temperatures màximes d’entre 36º i 38º, arribant a fregar els 40º a punts de Ponent i de l’interior de les Terres de l’Ebre. Pel que fa a la resta del país, la majoria de màximes es mouran entre els 31º i els 36º, arribant inclús als 31º o 32º al litoral, on hi farà molta xafogor.

 

Mapa d'avisos per onada de calor per aquest dimarts
Mapa d'avisos per onada de calor per aquest dimarts | Meteocat

 

Nit tropical i xafogor a la costa

Com ja ha passat la matinada de dilluns, questa propera nit es preveu de mal dormir a molts punts del territori, especialment de la meitat sud, litoral i prelitoral. De nou, a la costa, on hi farà molta xafogor, alguns termòmetres poden tornar a no baixar dels 25º, mantenint-se molts pel damunt dels 22º.

 

A més, les restes de núvols de les tempestes d’aquesta tarda poden fer que en alguns llocs on no hi hagi plogut l’ambient sigui molt pesat. Tot plegat després d’una matinada de dilluns en la que ha costat dormir a molts llocs, inclús a Lleida ciutat, on no s’ha baixat dels 22º.

 

La calor encara ha de tocar sostre

Les temperatures poden assolir els 40º a Ponent entre dijous i dissabte
Les temperatures poden assolir els 40º a Ponent entre dijous i dissabte | Arxiu

Segons indiquen els mapes, l’onada de calor es mantindrà al llarg dels propers dies i les temperatures encara han de tocar sostre. Els registres més elevats els esperem entre dijous i dissabte amb fins a 40º a Ponent. Les tempestes de tarda també es mantindran al Pirineu fins dimecres com a mínim. Sembla que a partir de diumenge, la calor anirà clarament a la baixa.

 Comentaris

envia el comentari