Nova pujada de les temperatures però amb més xàfecs de tarda divendres

S'assoliran o superaran els 25º a molts punts amb una calor que no es notarà a tot arreu. Els ruixats i tempestes de tarda cauran sobretot al Pirineu, interior i sud de Catalunya

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

El temps torna a complicar-se una mica aquest divendres. L’arribada d'una mica més d'aire fred en altura farà que tinguem més ruixats i tempestes de tarda fora del Pirineu i Prepirineu. Una situació més inestable, però, que vindrà acompanyada d’una nova i clara pujada de temperatures amb calor de màniga curta al migdia a diverses comarques després d’un dijous de refrescada general.

Pel que fa a l’estat del cel, al matí farà força sol amb tan sols alguns núvols alts i prims, tot i que ja hi haurà força nuvolositat a la cara nord pirinenca. A partir del migdia, les nuvolades creixeran a punts de muntanya i s’esperen xàfecs i tempestes, no només al Pirineu, sinó també a punts de l’interior. 

Alllarg de la tarda i vespre, els ruixats poden avançar fins a qualsevol punt, inclús a la costa, tot i que en general seran fenòmens més dispersos. Localment alguna tamborinada pot ser forta i anar acompanyada de llamps i trons. El cel estarà variable o molt carregat de núvols a la tarda.

Núvols de vent dijous al matí al Delta de l'Ebre
Les nuvolades de tarda seran més importants aquest divendres | Pili Rius

 

Temperatures un altre cop cap amunt

Pel que fa a les temperatures, els vents del sud i oest reescalfats tornaran a fer pujar els termòmetres, amb la majoria de màximes entre els 23º i 28º, tot i que a Ponent i a les Terres de l’Ebre es poden rondar els 30º. Un ambient molt calorós que no es notarà a tot arreu, ja que al Pirineu hi haurà entre 18º i 23º, a molts trams del litoral molts valors estaran al voltant dels 20º i al nord-est es situaran entre els 20º i 25º.

De nit també pujarà el termòmetre amb gens de fred i es registraran entre 11º a 16º al litoral, entre 8º i 13º a l’interior i prelitoral i de 5º a 10º al Pirineu. On no hi haurà canvis o baixaran una mica les temperatures nocturnes serà a la Costa Daurada i de l’Ebre, on la matinada de dijous ha estat força càlida amb mínimes rondant els 20º a causa del vent de ponent. 

Cap de setmana cada cop més estable

Pel que fa a la previsió del temps pel cap de setmana, es presenta força plàcid però encara amb tamborinades de tarda al Pirineu, comarques de Girona i extrem nord de la Catalunya Central dissabte a la tarda. La resta del dia i diumenge, el sol dominarà arreu amb temperatures càlides normals per l’època.


Comentaris

envia el comentari