Més de 10 cm de neu recent als cims del Montseny

Imatge de l'enfarinada del Montseny del mes de desembre | Arnald Pons

L’ambient que es viu aquest migdia de diumenge a la vall de Santa Fe del Montseny es de ple hivern. La neu ha tornat a visitar els vessants alts del massís dos mesos després de la darrera nevada. El front de pluges de la matinada i d’aquest matí de diumenge s’està retirant del prelitoral i pren direcció cap al Mediterrani. Les properes hores ha de ploure força a Mallorca i Menorca.


  • ATENCIÓ: T'enviem les previsions més actualitzades i totes les incidències del temporal de fred i neu que afecta Catalunya. Fes clic aquí!

L’episodi de pluges ha deixat entre 10 i 15 l/m2 a l’entorn del Montseny i a l’estació meteorològica del Puig Sesolles, a quasi 1.700 metres d’altitud, s’ha registrat fins a les 12 hores un gruix de 10 cm, encara que podrien ser més. La nevada ha cobert la fageda desfullada d’aquest altiu massís prelitoral, i l’accés a Santa Fe és força complicat perquè la carretera està ben innivada.

Un paisatge pirinenc a pocs quilòmetres de la platja

Per ara, és la nevada més important de l’hivern, potser fins i tot més que la que va succeir a finals d’octubre. La primera de l’any ho és segur, i quin bon gruix ha deixat que el paisatge sembla el del Pirineu. Joan López es guia de muntanya de la zona, ha fet centenars de rutes en aquest sorprenent parc natural, i és de les persones que no perd mai la oportunitat de trepitjar les seves neus poc després que hagin engalanat la muntanya.

Viu al peu del Montseny i avui diumenge ha hagut de recular abans de Sant Marçal, pujant per la sinuosa carretera de Sant Celoni a Viladrau. Els varis dits de neu que hi havia a la calçada feien impracticable la carretera. Comenta a CatalunyaDiari que «és la més important de l’hivern i de l’any, però el 2018 van caure de més boniques». Preveu que per sobre Santa Fe hi ha més de 10 cm de neu.

Ha realitzat algunes fotografies que ens cedeix, encara que assegura que altres ocasions el paisatge hivernal era millor.

La neu cobreix la carretera de Santa Fe del Montseny | Joan López

 

La neu cobreix les corves de la carretera de Santa Fe del Montseny | Joan López

 

La neu enfarina la fageda del Montseny | Joan López

 

La font de Passavets ben enfarinada, més que en darreres nevades | Joan López

 

La cresta de les Agudes es presenta ben enfarinada i tenebrosa | Enric Navarrete

 

Més imatges de la boira i la neu al Montseny | Enric Navarrete

 

I a les xarxes socials es veuen més imatges del Montseny emblanquinat, des de l’exterior de la muntanya.

Pluges extenses al litoral i prelitoral català, amb valors que superen els 20 litres

A les últimes 24 hores destaquen una vintena de litres al pla de Barcelona, al Delta del Llobregat, vora els 15 litres a l’entorn de Montserrat, a l’Alt i Baix Penedès, i al Vallès Occidental. Cap a l’oest i al sud ha plogut minsament, per sota els 10 litres. Al Pirineu, la situació és la mateixa però ha nevat lleugerament.

També s’han vist flocs de neu i alguna enfarinada a Prades i al Tossal de Baltasana, al Baix Camp, al Mont Caro sobre Tortosa, a les agulles de Montserrat i algun altre punt alt de la demarcació de Girona.

neu
El Tossal de Baltasana, a Prades, enfarinat aquest matí | Meteoprades

 

Per últim, a la cara nord del Pirineu ha nevat lleugerament i s’espera que les nevades es reactivaran les properes hores i molt més dilluns i la setmana que ve. La neu de l’hivern ve de cop.


Comentaris

envia el comentari