Inici de cap de setmana amb temps força tranquil i més calor

El sol dominarà a gran part del país dissabte tret d’alguns núvols baixos a la meitat sud i nuvolades de tarda que deixaran xàfecs al Pirineu

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

   

Aquest dissabte seguirem amb el temps força tranquil que ja hem tingut divendres. En general tindrem una jornada bastant assolellada a gran part del país, tot i que a les comarques de Tarragona i les del sud de Lleida hi haurà alguns intervals de núvols baixos. 

A més, creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya que deixaran xàfecs dispersos a punts del Pirineu, Prepirineu i de l’interior del quadrat nord-est, algun dels quals pot ser una mica intens.

Durant la tarda, també arribaran algunes bandes de núvols per Ponent i el sud de Tarragona fruit de les restes de nuvolades de tarda provinents de l’Aragó que, en principi, no han de deixar precipitacions. La tramuntana a l’Empordà desapareixerà a migdia, i diumenge tindrem un temps força semblant. 

Temperatures amunt

El sol dominarà a gran part del país dissabte
El sol dominarà a gran part del país dissabte | Àngel Galán

 

Aquest cap de setmana les temperatures iniciaran una lenta però progressiva recuperació després del sotrac que han patit entre dijous i divendres. Tant dissabte com diumenge els termòmetres pujaran una mica, tot i que seguirem amb la calor moderada i normal per l’època, lluny de l’onada de calor que patíem ara fa una setmana.

Pel que fa a les màximes, aquest dissabte es mouran entre els 28º i els 33º en general puntualment pel damunt al pla de Lleida, mentre que quedaran més baixes en trams de la costa i al Pirineu. 

Pel que fa a les mínimes, es podrà seguir dormint bé a gran part del país. La majoria de comarques baixaran dels 20º amb ambient fresc a l’interior, mentre que tan sols a la costa es quedaran lleugerament pel damunt d’aquesta xifra, tot i que sense la xafogor de dies enrere.

Diumenge força semblant a l’espera de més canvis

De cara a diumenge, el temps serà força similar, tot i que creuaran bandes de núvols alts i prims. Hi haurà alguns núvols baixos a la costa, principalment a la meitat sud, i xàfecs de tarda al Pirineu. Sembla que entre el vespre i dilluns podria arribar una nova tongada de ruixats i tempestes a molts punts del país amb una nova baixada de les temperatures. 


Comentaris

envia el comentari