Forta baixada de les temperatures aquest dilluns, amb tramuntana i mestral al nord i al sud

Una cua de front aquesta matinada deixarà precipitacions al Pirineu occidental durant tot el dia i potser algun ruixat al nord-est, mentre farà davallar les temperatures de forma important

meteo
Mapa de la previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Torna transitòriament l’ambient d’hivern aquest dilluns perquè la posició allargada de l’anticicló cap a les Illes Britàniques farà entrar el mestral i la tramuntana a Catalunya, amb la conseqüent davallada de les temperatures i els efectes incomodes del vent. A més, netejarà l’atmosfera, escombrarà la humitat i les boirines. Aquest diumenge els termòmetres s’han enfilat fins els 19º a la ciutat de Barcelona i altres punts litorals, o els 21º a les Terres de l’Ebre, a causa de les ratxes de vent reescalfat.

Cels clars, excepte al Pirineu i durant el matí al nord-est

Aquesta propera matinada tornarà a ser molt rogenca i més freda a forces punts del nord | Àngel Galán

 

El cel estarà força cobert una part del dia a la cara nord pirinenca, amb tímides precipitacions. La cota de neu començarà sobre els 800 metres. També estarà ennuvolat entre la costa i prelitoral central i el sud de la Costa Brava, on podria caure algun ruixat. Bancs de boira a la depressió central.

Durant la tarda, s'anirà trencant la nuvolositat al vessant nord del Pirineu, mentre que la cota de neu haurà pujat cap als 1.000 metres. A les comarques del nord-est no acabarà de fer net però la nuvolositat estarà més trencada.

Temperatures més fredes però encara prou agradables

El retorn del vent del nord arrossegarà un descens notable de l’ambient diürn. De bon matí farà més fred als indrets on el vent estigui encalmat, sobretot al centre i nord-est de Catalunya. Les temperatures a migdia baixaran fins a 6º o una mica més, on més ho sentirem és al terç nord i a l’interior del sud. Aquest dilluns les màximes arribaran com a molt als 16 i 17º. 

El vent deixarà cops forts, o localment molt forts, al nord de l'Empordà i al sud de Tarragona. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per vent i estat de la mar.

vent
Mapa d'avisos per fort vent aquest dilluns | Meteocat

 

Dimarts continua el temps molt tranquil i torna a pujar la temperatura

Les nits dels propers dies seran més fredes, amb glaçades més extenses, però l’anticicló continuarà dominant almenys la setmana sencera. Seguirà el temps assolellat, primaveral aquest dimarts i els següents dies, i núvols baixos i boires més persistents a mesura que avanci la setmana. Mantindrem la suavitat tèrmica al migdia.

  • També et pot interessar: Les pluges torrencials desborden torrents i omplen cascades al desert més àrid del món

Comentaris

envia el comentari