Dissabte de força sol i calor però amb ventades i encara amb alguns ruixats de tarda

Les temperatures baixaran una mica respecte divendres i es normalitzaran. Els xàfecs afectaran el Pirineu i comarques de Girona, el vent bufarà als dos extrems i hi haurà núvols baixos a Barcelona

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

El temps es presenta força tranquil aquest dissabte, però encara hi haurà algunes excepcions en diverses comarques. Las més clara serà que els xàfecs de tarda seguiran apareixent a punts del nord de Catalunya, mentre que el vent de mestral, tramuntana i ponent manxarà amb ganes a l’Empordà i a les Terres de l’Ebre, però també a gran part de les comarques de Traragona i punts de l'interior. Farà calor al migdia amb temperatures força normals per l’època, i diumenge serà un dia radiant a tot el territori.

Val a dir que fins ben entrada la nit de divendres a dissabte, encara poden caure xàfecs i alguna tempesta a qualsevol punt, com ja ha passat al llarg de la tarda i vespre. Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà en conjunt, però durant tot el dia, especialment al matí, hi haurà alguns intervals de núvols baixos al litoral i prelitoral de Barcelona i Costa Daurada. A partir de migdia, creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran xàfecs i alguna tempesta al Pirineu, sobretot a l’oriental, i a les comarques de Girona, especialment a l’interior. 

Pel que fa al vent, bufarà la tramuntana a l’Empordà i el mestral i ponent a les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Alt Empordà, Lleida i més zones de l'interior, localment amb cops forts. No es descarta que la ventada arribi a més zones de Catalunya, tot i que en menor mesura, especialment a la tarda.

Sortida de sol divendres al Delta de l'Ebre
El sol dominarà a gran part de Catalunya dissabte | Agustí Descarrega

 

Temperatures càlides un pel més baixes

Si ens fixem en les temperatures, s’espera una jornada força càlida en general, tot i que els termòmetres baixaran una mica més i tindrem un ambient força normal per l’època. La majoria de màximes es mouran entre els 23º i 27º, localment més altes a les comarques interiors del sud de Catalunya. En canvi, al nord-est es quedaran entre els 19º i 24º i al Pirineu de 16º a 21º.

Les mínimes també baixaran una mica, però, en general, no farà fred. La majoria es mouran entre els 10º i 15º al litoral, de 8º a 13º al prelitoral i entre 6º i 11º a l’interior. Més fred al Pirineu, on es quedaran entre 2º i 7º.

Diumenge radiant amb sol i calor

Els xàfecs de tarda seran història diumenge, ja que el temps serà excel·lent amb sol i calor arreu. Tan sols creuaran bandes de núvols alts i prims i creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya sense mes conseqüències. La setmana vinent començarà amb el mateix panorama.


Comentaris

envia el comentari