Dimarts festiu assolellat i plàcid

La jornada de la Diada de Catalunya estarà marcat per un temps molt bo i càlid. Serà un dia de calma per aprofitar a l’espera de possibles canvis de cara a dimecres
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

 

El dimarts serà un dia perfecte de la setmana pel que fa al bon temps. Gran part de la jornada farà un sol radiant i la temperatura serà molt agradable i fins i tot una mica calorosa a la tarda.

 

Deixarem a un costat per un dia el temps insegur i tempestuós que ens ha acompanyat l'última setmana i gaudirem d’una treva amb una fantàstica jornada per sortir a l’aire lliure i fer una excursió a la muntanya o a la platja.

 

Cel clar i ambient estiuenc

El cel estarà clar o amb algun núvol des de bon matí. Trobarem alguna boira temporal a les planes i depressions del centre del país. A partir de migdia creixeran algunes nuvolades al Pirineu on localment el cel quedarà molt ennuvolat.

 

Al final del dia també es formaran intervals de núvols baixos a punts del litoral, més probables en els dos extrems del sector. A banda, també creuaran bandes de núvols alts i mitjans de sud a nord al llarg de la jornada.

 

No s’esperen pluges tot i que a última hora del dia podria arribar algun plugim al sud. El dimecres si que es produiran i seran extenses i fortes.

 

La temperatura mínima serà lleugerament més alta i voltarà entre els 11º i 16º al Pirineu i Prepirineu, entre els 16º i 23º a la resta del Principat, les més altes al litoral central i sud. Pel que fa a les màximes també pujaran lleugerament i estaran entre els 27º i 32º, més baixes al Pirineu.

La boira sobre la Plana de Vic podria tornar aquest dimecres | Carles Illa

 

La previsió per als propers dies

El dimecres tornarà la inestabilitat i el temps cobert i de tardor. La bombolla d’aire més fred que recorre la península ens creuarà per sobre i provocarà que els ruixats amb tempesta siguin protagonistes tot el dia.

 

Es preveu una tarda complicada a la qual les precipitacions es reactivaran i els aiguats afectaran més punts de Catalunya, especialment a l’oest. La temperatura màxima baixarà lleugerament.

 

La nit de dimecres a dijous les pluges serien molt intenses a la costa i el matí de dijous s’allunyarien mar endins quedant la resta del dia poc ennuvolat i més sec. Però al Pirineu podrien tornar-se a reproduir tempestes durant la tarda. Temperatures estables o una mica més altes.