ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Sol amb temperatures suaus al migdia aquest divendres

Les nuvolades de tarda seran encara més escasses i tan sols caurà algun ruixat de tarda feble i aïllat a l’interior del nord-est. Es rondaran o superaran els 20º a molts punts

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

El temps continua la seva tendència a la millora aquest divendres. Després d’un dijous amb molts menys ruixats de tarda, que tan sols han aparegut de forma feble entre el nord de Barcelona i Girona i al Prepirineu, així com la nevada intermitent al Pirineu, la jornada estarà marcada per l’ambient assolellat i suau a gran part de Catalunya durant tot el dia. 

Tan sols creixeran nuvolades de tarda, de nou, a punts del nord-est i del Pirineu de Girona, on no es descarta alguna gotellada o ruixat molt aïllat. Fora d’això, l’estabilitat dominarà, inclús al Pirineu, on dijous a la cara nord hi ha continuat la nevada intermitent a 1.400 metres, localment per sota en alguns llocs. Tot plegat ja serà història divendres.

Pel que fa al vent, de nit i al matí bufarà el mestral a les Terres de l’Ebre que acabarà marxant amb el pas de les hores. A més, la tramuntana continuarà manxant durant tot el dia a l’Empordà, localment amb algunes ràfegues fortes. Independentment, a primera hora hi haurà boires en fondalades i planes interiors.

Sortida de sol aquest dijous a Gavà
El sol dominarà a gran part de Catalunya aquest divendres | Xavi Cabo

 

Temperatures semblants amb ambient suau al migdia

Si ens fixem en les temperatures, les màximes es mantindran semblants o pujaran una mica de forma local. La majoria de valors es mouran entre els 16º i 21º, inclús més altes a Ponent i les Terres de l’Ebre on, de nou, en algunes zones es poden assolir els 23º. Ambient suau en conjunt, tot i que al Pirineu farà més fresca.

Les mínimes també es mantindran semblants amb fred de nit però molt poques glaçades. La majoria de valors es mouran entre 1º i 6º al Pirineu i Prepirineu, de 3º a 8º a l’interior i punts del prelitoral i entre 7º i 12º a la resta de Catalunya.

Cap de setmana molt plàcid

Pel que fa al cap de setmana, sembla que l’estabilitat dominarà en general. Dissabte el sol serà el protagonista i no s’espera aigua amb temperatures que, inclús, encara pujaran una mica més. Diumenge arribaran algunes bandes de núvols inofensives que frenaran els termòmetres a la costa. La Setmana Santa estarà marcada per una tònica típicament primaveral amb sol, núvols i alguns xàfecs. Consulta aquí l’avanç de previsió detallada de la Setmana Santa.


Comentaris

envia el comentari