Diumenge sense grans canvis fins a la tarda amb temperatures amunt

Els ruixats de tarda guanyaran extensió al nord i a última hora la nuvolositat i els xàfecs aniran a més pel sud i a Ponent

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

Aquest diumenge tindrem un temps molt semblant al de dissabte fins ben bé la tarda, quan ja tindrem alguns canvis. El sol dominarà al matí a gran part de la meitat sud, però de nou a les comarques de Tarragona i a les del sud de Barcelona i Lleida hi haurà intervals de núvols baixos que, localment, persistiran tot el dia.

Tal i com ha passat dissabte, a partir del migdia i durant la tarda tornaran a caure xàfecs, però la diferència serà que guanyaran intensitat i extensió al Pirineu, Prepirineu i punts del nord-est. També arribaran xàfecs des de l’Aragó a Ponent i a la zona dels Ports. Alguns mapes indiquen que, al llarg del vespre i nit, la nuvolositat i els ruixats podrien estendre’s a més punts del territori d’oest a est, sobretot a les comarques de Tarragona i Lleida. S’haurà d’anar seguint la situació.

Pel que fa a les temperatures, encara pujaran una mica més amb calor arreu normal per l’època. En general, les màximes es mouran entre els 30º i 35º, més altes inclús a Ponent i a l’Empordà. A la costa i al Pirineu quedaran més baixos els termòmetres. Les temperatures baixaran clarament els propers dies.

El sol dominarà a molts punts duran gran part del dia
El sol dominarà a molts punts duran gran part del dia | Jordi Hernáez

 

Alerta per fortes tempestes

Els xàfecs de tarda seran més intensos aquest diumenge al Pirineu, Prepirineu, punts del nord-est i del nord de Lleida. Localment, poden caure aiguats en pocs minuts acompanyats de fort aparat elèctric i calamarsa o pedra. 

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per ruixats localment forts a les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Ripollès, Cerdanya, Alt Urgell, Noguera, els dos Pallars i la Val d’Aran.

Mapa d'avisos per aquest diumenge
Mapa d'avisos per aquest diumenge | Meteocat

 

Canvi notable de temps dilluns

El pas d’un front entre la nit de diumenge i dilluns farà augmentar la inestabilitat a molts punts del país amb xàfecs i tempestes que, dilluns, poden caure a força comarques, inclús de la costa. El canvi més notable serà en les temperatures, ja que baixaran notablement sobretot la segona part del dia. Entre dilluns a la tarda i dimecres, els termòmetres es situaran inclús per sota dels valors normals per l’època. 


Comentaris

envia el comentari