Clara millora del temps aquest dimecres amb sol arreu i temperatures cap amunt

Les pluges extenses de dimarts seran història i no plourà enlloc. Els termòmetres remuntaran després de la forta patacada però encara sense gaire calor. De matinada farà força fred
Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Clara millora del temps després d’un dimarts passat per aigua a gran part de Catalunya per un embossament d’aire fred que ha portat una autèntica patacada dels termòmetres amb neu al Pirineu i convertint aquest dia en un dels més freds dels últims junys. De cara a dimecres, la situació canviarà radicalment amb sol arreu, temperatures més altes i ni rastre de les pluges.

 

Pel que fa a l’estat del cel, a primera hora encara hi haurà boires en fondalades interiors i a zones de muntanya, així com alguns núvols baixos en trams de la costa que es dissiparan ràpidament. El dia quedarà radiant arreu i tan sols creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya que, a tot estirar, deixaran algun ruixat molt local i aïllat al Pirineu. Una situació totalment diferent a la que hem tingut dimarts.

 

El sol dominarà arreu aquest dimecres
El sol dominarà arreu aquest dimecres | Agustí Descarrega

 

Nit força freda i TºC amunt de dia

Pel que fa a les temperatures, seran clarament baixes per l’època aquesta nit amb força fred en conjunt. Les mínimes es mouran tan sols entre els 8º i 13º al litoral, de 3º a 8º al prelitoral, interior i Prepirineu i entre 1º i 6º al Pirineu, amb glaçades a les parts altes. Un fred atípic en un mes de juny que farà que ens haguem d’abrigar força si sortim de casa a primera hora del matí.

 

De cara al migdia, les temperatures remuntaran, però la calor gairebé no apareixerà o serà molt moderada. Moltes màximes es situaran entre els 17º i 22º, si bé seran una mica més altes a Ponent i a la vall de l’Ebre. Al Pirineu i al litoral encara es quedaran més curtes, entre 16º i 21º. Les mànigues curtes encara hauran d’esperar a la majoria de comarques.

 

Més calor els propers dies

De cara als propers dies, els termòmetres seguiran remuntant i dijous ja notarem una mica més aquest ascens, però sobretot divendres amb una clara pujada de les temperatures i moltes màximes entre els 25º i 30º. Uns valors més normals per l’època que vindran acompanyats d’alguns xàfecs de tarda al nord de Catalunya.

 

També et pot interessar...

 

 Comentaris

envia el comentari