Segueix l’ambient molt agradable aquest dilluns però amb més núvols

Les temperatures seguiran sent altes per l’època i els intervals de núvols seran més presents a prop de la costa. Entre dijous i divendres podrien tornar pluges

La tradició s’ha complert i aquest diumenge hem tingut l’estiuet de Sant Martí amb temperatures que s’han apropat als 25º a punts del prelitoral i del nord-est i un dia radiant. Un ambient molt suau o una mica càlid atípic per l’època de l’any que tindrà continuïtat aquest dilluns, tot i que el temps serà una mica diferent del de l’última jornada del cap de setmana.

Si diumenge hem tingut un dia assolellat a gran part de Catalunya, a partir de la nit i matinada ja començaran a arribar més intervals de núvols al litoral i prelitoral sobretot. Aquest cel més variable o a estones mig o força ennuvolat es mantindrà dilluns. Serà més present a la costa, on no es descarten alguns plugims poc importants, i més trencada a la resta.

Tot plegat és fruit de la formació d’una petita baixa a la zona sud del Mediterrani sud de la península i les Balears que impulsarà vents més humits de mar cap a terra. Una tendència que es mantindrà aquesta propera setmana.   

Els intervals de núvols aniran a més aquest dilluns
Els intervals de núvols aniran a més aquest dilluns | MeteoMoià

 

Les temperatures continuen sent altes per l’època

Les temperatures es mantindran força altes per l’època aquest dilluns amb la continuïtat de l’estiuet de Sant Martí. No obstant, baixaran una mica, però tot i així la majoria de màximes es mouran entre els 15º i 20º, puntualment pel damunt. Els valors seran més baixos en zones elevades de l’interior i a la muntanya.

Pel que fa a les mínimes, els termòmetres pujaran de forma moderada i no glaçarà enlloc. La majoria de temperatures nocturnes es mouran entre els 10º i els 15º, tot i que seran més baixes a l’interior i al Pirineu.

Vent intens encara als cims del Pirineu

Pel que fa al vent, encara bufarà de sud amb alguna ràfega forta als cims del Pirineu, podent superarels 80º km/h. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activa l’alerta per vent  de color groc al Ripollès, Cerdanya, Alt Urgell, Pallars Jussà i Alta Ribagorça, mentre que l’avís és taronja a la Vall d’Aran i al Pallars Sobirà. 

Mapa d'avisos per vent per aquest dilluns
Mapa d'avisos per vent per aquest dilluns | Meteocat

 

Setmana més variable amb possibles pluges

La tendència dels següents dies serà que els intervals de núvols es mantinguin en general però sense pràcticament precipitacions, si bé podran caure alguns xàfecs poc importants a prop del litoral. Sembla que les pluges podrien tornar a molts punts entre dijous i divendres, tot i que no sembla que vingui una situació ni molt menys complicada. Les temperatures aniran baixant poc a poc.