Divendres festiu de temps molt tranquil amb sol, alguns núvols i ambient càlid

La nuvolositat serà més present a punts de la costa i de la meitat sud de Catalunya sense precipitacions a l’espera de pluges diumenge

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

El temps seguirà molt tranquil aquest divendres, dia festiu, després d’un dijous força plàcid un cop deixat enrere el fort temporal. En general, tindrem una jornada amb sol que dominarà en molts moments del dia i a gran part del territori, si bé hi haurà algunes excepcions. Els intervals núvols baixos seran més presents a punts de la costa i de la meitat sud de Catalunya, però no impediran que el dia sigui tranquil també en aquestes zones.

No s’esperen precipitacions, si bé no és impossible algun plugim o gotellada molt testimonial si en algun moment la nuvolositat és més espessa a prop de la costa. Els canvis més importants del pont vindran diumenge amb pluges generals. El que també notarem divendres serà un ambient més aviat càlid al centre del dia, ja que les temperatures encara pujaran una mica més i, inclús, hi haurà un pel de xafogor al litoral. 

En aquest sentit, la majoria de màximes es mouran entre els 23º i els 28º, unes temperatures més de finals d’estiu que no pas de mitjans d’octubre. Pel que fa a les mínimes, també pujaran i es mouran la majoria entre els 11º i els 16º, si bé al litoral l’ambient no serà gens fresc i es podran registrar alguns 18º o 19º. 

El sol dominarà a gran part del país
El sol dominarà a gran part del país | @Panter_Pink

 

A l’espera d’una nova tongada de pluges

Després d’un divendres festiu força plàcid, el dissabte comencen a arribar canvis amb més núvols i alguns xàfecs que s’escaparan entre la costa de Barcelona i Tarragona i també al Prepirineu, principalment. Tot plegat poca cosa però.

Serà de cara a diumenge quan tot indica que ens arribarà un front amb pluges que acabaran regant tot el territori. Les precipitacions arribarien per Ponent a mig matí i al llarg del dia s’anirien estenent per tot Catalunya, sense descartar algunes quantitats importants. Ho haurem d’anar seguint tot plegat.

Una tongada de ruixats que faria acabar el cap de setmana llarg i festiu per a molta gent amb molt mal temps, així que s’haurà d’aprofitar sobretot el divendres, així com el dissabte a molts punts, si volem fer activitats a l’aire lliure. 


Comentaris

envia el comentari