Dimecres tempestuós a tota Catalunya

Els ruixats forts tornen a gran part del territori català aquest dimecres. Malgrat que pot haver-hi alguna ullada de sol, s’esperen xàfecs a qualsevol lloc durant tot el dia

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

ACTUALITZACIÓ 12/09/2018 | 10.45

La probabilitat de tempestes i aiguats forts al centre de Catalunya ha pujat per aquesta tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya alerta d'un perill alt de pluges superiors als 20 litres en 30 min a les comarques de l'Anoia, Bages, Moianès, Osona, Vallès Oriental i Vallès Occidental, entre les 2 de la tarda i les 8 del vespre. Coincidiria en l'hora de sortida dels escolars i l'hora de plegar de la feina, precaució en les carreteres i a la circulació per la ciutat.

Mapa d'avisos per intensitat de pluja aquest dimecres
Mapa d'avisos per intensitat de pluja aquest dimecres | Meteocat

NOTÍCIA 11/09/2018 | 21.00

Al llarg del dimecres, com estava previst la bombolla d’aire més fred que està situada la península ens creuarà per sobre i provocarà que els ruixats tempestuosos dominin la previsió. Es preveu una tarda complicada a la qual les precipitacions es reactivaran i els aiguats afectaran tots els punts de Catalunya, especialment a l’oest.

Durant el matí al nord-est i al litoral i prelitoral central poden haver-hi un cel variable amb nuvolades i estones de sol. Així i tot, es preveu cel força ennuvolat des de bon matí a part del país. Al llarg del dia les precipitacions en forma de ruixats es presentaran a qualsevol punt del Principat, més extenses a partir de migdia.

Seran d'intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyades de tempesta. S'acumularan quantitats de precipitació entre dèbils i poc abundants, localment abundants a la meitat oest. En aquesta àrea es podrien acumular més de 40 litres per metre quadrat.

Dimecres de grans cumulonimbus, xàfecs intensos i potser persistens
Dimecres de grans cumulonimbus, xàfecs intensos i potser persistetns | Carles Illa

 

Quasi tota Catalunya està en alerta groga per fortes precipitacions

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís d'intenses pluges a tot el territori excepte les comarques del Pla de Lleida, la Noguera i el Pallars Jussà. Precaució en els moments de xàfec perquè podrien descarregar aiguats intensos que podrien ser persistents.

Les pluges s'aniran retirant i concentrant a partir de la tarda cap a la costa del nord-est. Entre les 2 i les 8 de la tarda hi ha activada l'alerta taronja per fortes precipitacions a les comarques d'Osona, Vallès Oriental i la Selva.

La temperaturamínima serà similar a la d’avui dimarts i la temperatura màxima serà lleugerament més baixa. Hi haurà poca amplitud a causa dels núvols i els ruixats.

Pel que fa al vent, predominarà el de component est, entre fluix i moderat amb cops forts a punts del litoral, on pot variar entre llevant i gregal.

Mapa d'avisos per intensitat de pluja aquest dimecres
Mapa d'avisos per intensitat de pluja aquest dimecres | Meteocat

 

Els propers dies

La nit de dimecres a dijous les pluges serien molt intenses a la costa i el dijous s’allunyarien mar endins quedant la resta del dia poc ennuvolat i més sec. Tanmateix, continuaran les condicions per fer créixer tempestes i no es descarta ruixats aïllats a l’interior i al Pirineu durant la tarda. Les temperatures pujarien a la tarda i tornarà a fer calor.

Divendres faria un temps semblant al de dijous, generalment serè i anticiclònic al matí i alguna gotellada a la tarda al prelitoral i Pirineu.


Comentaris

envia el comentari