Dissabte radiant a tot Catalunya amb sol i més calor al migdia

Les nuvolades de tarda seran molt anecdòtiques al nord-est i no s’esperen precipitacions. El vent no acabarà de marxar dels dos extrems del país i diumenge hi haurà més núvols

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

El temps es mantindrà molt tranquil aquest inici de cap de setmana amb un dissabte de sol radiant arreu i temperatures que encara pujaran més. Gran part de Catalunya rondarà o superarà els 20º al migdia, amb ambient càlid especialment a Ponent i les Terres de l’Ebre. No s’esperen precipitacions.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el clar dominador arreu i tan sols hi haurà algunes nuvolades de tarda inofensives a punts del nord-est i del Pirineu que no deixaran precipitacions. Lluny queden, doncs, les tempestes de tarda de dies anteriors. A més, a primera hora no es descarten algunes boirines o núvols baixos a planes i fondalades interiors. Pel que fa al vent, el mestral bufarà fins el matí a l’Ebre i la tramuntana al nord de l’Alt Empordà. 

Sortida de sol al Delta de l'Ebre aquest divendres
El sol dominarà a tot el territori aquest dissabte | Maria José Piorno

 

Temperatures més altes al migdia

L’ambient serà molt suau o, inclús, càlid en alguns punts al centre de la jornada aquest dissabte. La majoria de màximes es mouran entre els 19º i 24º, sense descartar algun valor més alt a Ponent i Terres de l’Ebre. En canvi, al Pirineu hi seguirà gent més fresca amb entre 10º i 15º.

Pel que fa a les mínimes, seguirà fent un fred moderat de nit amb entre 2º i 7º al Pirineu i a gran part de l’interior, de 4º a 9º al prelitoral i entre 7º i 12º a la costa, on l’ambient nocturn serà més temperat.

Diumenge amb més núvols però sense pluja

De cara a diumenge, l’apropament d’una línia frontal d’origen atlàntic farà que la nuvolositat vagi a més i els intervals de núvols freqüentin a gran part de Catalunya, però especialment a la costa, on hi haurà força núvols baixos. Tot i així, no s’esperen precipitacions tret d’algun plugim a prop del Pirineu. Temperatures semblants o un pel més baixes al litoral.


Comentaris

envia el comentari