Divendres amb menys ruixats a l’espera de la calorada del cap de setmana

Al matí podran caure xàfecs febles a prop del litoral i les temperatures ja començaran a pujar amb prop de 35º a Ponent

Després dels xàfecs menys extensos que hem tingut aquest dijous, tot i que localment han deixat alguna tempesta intensa, com ara els 26 litres per metre quadrat del pantà de Darnius o els 17 de la Panadella, el temps cada cop serà més estable els propers dies.

Divendres de matinada i al matí, però, hi haurà alguns núvols a la costa, especialment a la de Tarragona i Barcelona, que poden deixar alguns xàfecs febles i dispersos acompanyats de fang i que poden arribar a més zones de l’interior. 

La tendència, però, serà que el sol es vagi imposant amb més ganes a mesura que avanci el dia i tan sols quedin restes de núvols a la meitat nord, on no es descarta algun xàfec  però ja molt menys important i extens dels que hem tingut aquests dies.

La notícia, però, seran les temperatures, que començaran a pujar ja aquest divendres i tocaran sostre aquest cap de setmana amb la calorada més intensa del que portem d’any.

Comencen a remuntar les temperatures

El sol dominarà aquest divendres tret d'alguns núvols matinals
El sol dominarà aquest divendres tret d'alguns núvols matinals | Àngel Galán

 

Aquest dijous, les temperatures han quedat frenades i tan sols s’han superat lleugerament els 30º a l’interior, arribant als 33º o 34º a Ponent a tot estirar. Això començarà a canviar aquest mateix divendres, quan ja notarem un ascens dels termòmetres. 

La majoria de màximes es mouran entre els 29º i els 34º, mentre que a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es poden tornar a assolir els 35º o inclús superar aquesta xifra amb un ambient molt calorós. La xafogor seguirà sent intens a prop de la costa, on el vent marítim bufarà a estones amb ganes.  

La nit tornarà a ser càlida al litoral i a punts del sud del país amb moltes mínimes entre els 22º i els 24º. No obstant, la previsió és que les temperatures nocturnes baixin una mica respecte la matinada de dijous. 

Cap de setmana amb prop a 40º a Ponent

La calor serà molt intensa aquest cap de setmana
La calor serà molt intensa aquest cap de setmana | Xavi Cabo

 

Les temperatures tocaran sostre aquest cap de setmana, sobretot diumenge. Els dos dies estaran marcats pel sol i la calor que s’incrementarà cada dia més. Es preveu que a Ponent i a la vall de l’Ebre es puguin fregar o assolir els 40º, amb gran part de l’interior i el prelitoral pel damunt dels 35º i per sobre dels 30º a la costa, on hi farà molta xafogor.

Tot plegat tindrà curta durada, ja que de cara a dilluns les temperatures aniran clarament a la baixa i l’inici de la propera setmana serà amb temperatures molt més confortables i normals per l’època.