Dimecres encara amb alguns xàfecs entre Barcelona i Girona

El sol es combinarà amb alguns núvols i el vent bufarà amb ganes al matí a la meitat sud i a l’Empordà amb tendència a afluixar

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Després d’un dimarts amb més xàfecs, ventós i de cel variable, aquest dimecres continuarem amb una dinàmica semblant. Els xàfecs es mantindran a diverses zones de Barcelona i Girona, també del Pirineu, mentre que el vent bufarà encara amb ganes al matí a la meitat sud i a l’Empordà amb sol i alguns núvols.

El mestral (NW) i la tramuntana (N) continuaran manxant fins al matí a les terres de l’Ebre, sud de Lleida, Camp de Tarragona, zones properes i Alt Empordà. Això farà que, a la costa central, es generi l’efecte rebuf. És a dir, que el xoc dels dos vents al mar generi una petita entrada humida al litoral barceloní.  

D’aquesta manera, no es descarta que, durant qualsevol moment del dia, pugui generar-se algun xàfec entre el Garraf i el sud de la costa de Girona. Si finalment acaba precipitant, en general es tractaran de fenòmens de curta durada. Ho anirem seguint.

A la resta del país, els ruixats reapareixeran entre els comarques de Barcelona i Girona a partir de mig matí, així com a punts del Pirineu. Seran menys extensos i intensos que aquest dimarts, però tot i així no es descarta alguna tempesta localment forta, especialment a les comarques properes al Montseny. 

El sol es combinarà amb alguns núvols aquest dimecres
El sol es combinarà amb alguns núvols aquest dimecres | Arxiu

 

Avisos per fort vent

El vent de mestral (NW) i tramuntana (N) bufarà amb ganes entre el vespre d’aquest dimarts i dimecres al matí a les Terres de l’Ebre, sud de Lleida, Camp de Tarragona i Alt Empordà. En aquests punts, es poden registrar ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora o més, sense descartar de forma molt puntual els 100 km/h.

El vent també es deixarà sentir en menor mesura en altres zones, especialment de la meitat sud. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat nous avisos per fort vent a totes les comarques de Tarragona i a l’Alt Penedès. 

A partir del matí, el vent anirà a la baixa, però pot seguir bufant amb ganes durant la resta del dia a les Terres de l’Ebre i a l’Alt Empordà.

Mapa d'avisos per aquest dimecres
Mapa d'avisos per aquest dimecres | Meteocat

 

Temperatures més altes

Les temperatures màximes pujaran una mica més aquest dimecres i es mouran entre els 23º i els 28º. No obstant, el vent bufarà reescalfat al pla de Lleida i a les comarques de Tarragona, cosa que pot fer disparar més el termòmetre.

D’aquesta manera, al Camp de Tarragona es poden assolir els 30º, mentre que al Pla de Lleida i a les Terres de l’Ebre es pot superar amb facilitat aquesta xifra. També pujaran amb ganes les temperatures al vessant sud del Pirineu i Prepirineu, mentre que la xafogor es mantindrà a ratlla a prop de la costa per la baixa humitat.

Propers dies

De cara a les pròximes jornades, el temps es vol estabilitzar amb més sol i pràcticament cap xàfec. Les temperatures també tendiran a pujar una mica més. Sembla que aquest cap de setmana  podem tornar a tenir alguns xàfecs. Ho anirem confirmant en properes actualitzacions.

Balanç de la pluja i vent d’aquest dimarts

Imatge de la tempesta que ha caigut aquesta tarda al Port de la Selva
Imatge de la tempesta que ha caigut aquesta tarda al Port de la Selva | Roger Pinart

 

Aquest dimarts, el vent ja ha deixat ratxes destacables a les comarques de Tarragona i del sud de Lleida. Destaquen els 81 quilòmetres per hora a l'Hospitalet de l'Infant, els 71 d'Alguaire, els 70 d'Almoster, els 58 de Reus o els 51 d'Alcarràs. 

Pel que fa a les pluges, avui hem tingut ruixats matinals entre el litoral i prelitoral de Barcelona i Girona. També han caigut xàfecs localment intensos a l’Alt Empordà, així com al nord de Lleida, Pirineu i Prepirineu. Destaquen els 49 litres d’Arenys de Munt, els 28 de Blanes, els 16 de Calella, els 12 de Malgrat de Mar i de Vielha, els 9 de Portbou o els 5 d’Espolla.


Comentaris

envia el comentari