Pocs canvis en el temps en un dimarts de sol i núvols

La jornada serà molt tranquil·la i les clarianes o el cel poc ennuvolat dominaran a gran part de Catalunya. Temperatures semblants amb molta bonança a migdia a l'espera de canvis

Pocs canvis en el temps aquest dimarts. Després d’un dilluns marcat per l’augment dels intervals de núvols baixos i alts al litoral i prelitoral, principalment, aquesta serà la tònica de les properes hores, si bé les clarianes i el cel poc o mig ennuvolat dominaran en general. On més presents estaran els núvols serà a la Costa Brava i a les Terres de l’Ebre, on no es descarta algun plugim anecdòtic. 

Tot plegat amb un ambient molt agradable de nou a migdia i vent que bufarà a diferents zones però no de la mateixa manera. Al matí, hi haurà mestral a les Terres de l’Ebre que acabarà desapareixent, mentre que la tramuntana bufarà a l’Alt Empordà durant tot el dia. Per la seva banda, el gregal manxarà amb algun cop fort a gran part del litoral, especialment de la meitat nord de Catalunya.

El sol i els intervals de núvols seran els protagonistes de dimarts
El sol i els intervals de núvols seran els protagonistes de dimarts | Xavi Cabo

 

Segueix l’ambient primaveral a migdia

Pel que fa a les temperatures, tindrem un ambient molt agradable de nou al migdia amb valors que no variaran gaire. En general, les màximes es tornaran a moure entre els 17º i els 22º amb una sensació pràcticament primaveral atípica per l’època. No obstant, els termòmetres quedaran més frenats a punts de muntanya.

Si ens fixem amb les temperatures nocturnes, seguirà la fresca de nit o poc fred amb valors també alts per l’època. No s’esperen glaçades i al litoral i a l’Ebre la majoria de mínimes es mouran entre els 10º i 15º,  mentre que al prelitoral i a l’interior hi haurà entre 6º i 11º, més baixes al Pirineu.

Xàfecs entre dimecres i dijous

Sembla que el temps es vol complicar una mica més entre dimecres i dijous, quan els núvols aniran a més i cauran alguns xàfecs, especialment a la zona litoral. No s’esperen grans precipitacions, ja que el gruix de la pluja caurà més aviat al País Valencià. La inestabilitat es mantindria de cara al cap de setmana sense grans estralls. Les temperatures aniran baixant poc a poc i tornarem als valors normals per l’època a finals de setmana amb ambient més aviat fred.