URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Diumenge de Rams amb més intervals de núvols i sense pluja

La nuvolositat serà més present a prop de la costa i del Prepirineu, sense descartar algun plugim molt aïllat. Les temperatures es mantindran sense grans canvis o més baixes

Mapa de la previsió per aquest diumenge
Mapa de la previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

El temps seguirà força tranquil aquest Diumenge de Rams però la novetat seran les bandes de núvols que aniran a més i afectaran gran part de Catalunya a causa de l’apropament d’una línia frontal. No obstant, no s’esperen precipitacions tret d’algun plugim molt puntual i les temperatures es mantindran semblants o un pel més baixes a la costa.

Pel que fa a l’estat del cel, serà un dia més variable amb sol i núvols, especialment al nord, on n’hi haurà de baixos que poden deixar el cel més ennuvolat de forma puntual. En conjunt, els intervals de núvols aniran creuant per tot arreu i seran més presents al litoral i zona pirinenca, on no es descarta alguna gotellada molt anecdòtica, en forma de neu per sobre els 2.000 metres. En conjunt, però, no s’esperen precipitacions. El vent de Mestral serà moderat entre el Pla de Lleida i les Terres de l'Ebre.

Temperatures semblants o més baixes a la costa

Més núvols i algun lloc amb cel cobert aquest diumenge, però les temperatures seguiran molt agradables
Més núvols i algun lloc amb cel cobert aquest diumenge, però les temperatures seguiran molt agradables | Jordi Rodoreda

 

Pel que fa a les temperatures, es mantindran molt semblants amb entre 18º i 23º en conjunt, a causa del vent de mestral a l’interior de les Terres de l’Ebre i a Ponent es podrien superar els 25º. No obstant, al Pirineu hi seguirà fent més fresca amb entre 10º i 15º, mentre que a la costa el termòmetre pot quedar més curt que no pas dissabte per la presència de núvols.

Les mínimes seran semblants o una mica més altes amb un fred moderat a primera hora. Entre 2º i 7º al Pirineu i interior, de 4º a 9º al prelitoral i entre 7º i 13º a gran part de la costa, on hi farà més aviat fresca durant tota la jornada.

Xàfecs entre dilluns al vespre i dimarts

La línia frontal ens acabarà de creuar dilluns al vespre, quan arribaran alguns xàfecs febles que poden caure a qualsevol comarca de forma dispersa fins a primera hora del dimarts. No obstant, on s’esperen ruixats més destacables i extensos és a la zona del Pirineu. Les temperatures tendiran a baixar els primers dies de la setmana però pujaran de nou les següents jornades.


Comentaris

envia el comentari