Dimarts de temps molt més tranquil amb menys calor

Durant la nit i matinada s’esperen algunes tempestes localment intenses a la Costa Daurada i sud de Barcelona i a la tarda tan sols quedaran alguns xàfecs dispersos

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Aquest dimarts tindrem una situació molt més tranquil·la que la de les últimes hores. No obstant, el pas definitiu del front més fred provinent de l’Atlàntic farà que els ruixats d’aquesta tarda no desapareguin i de cara a aquesta nit i matinada es formaran alguns ruixats i tempestes entre la costa de Barcelona i la Costa Daurada que localment seran intensos.

A partir del matí, però, la calma dominarà arreu amb restes de núvols al litoral i prelitoral que a la tarda es concentraran entre la costa de Barcelona i la Costa Brava, on poden escapar-se algunes gotellades. A la tarda també pot caure algun ruixat més feble i aïllat al nord-est, ja que creixeran nuvolades a punts de muntanya.

El sol s’imposarà a partir de migdia a les comarques de l’interior, a Lleida i a Tarragona. Pel que fa a les temperatures, baixaran arreu excepte al sud on pujaran, amb màximes entre els 26º i 30º a gran part del país i una calor moderada. No obstant, seran més altes a les comarques de Tarragona i Lleida. La xafogor afluixarà a la costa i la nit serà més fresca a l’interior. Mínimes per sota dels 20º a gran part del país, però pel damunt al litoral.

Pel que fa al vent, la tramuntana bufarà durant tot el dia a l’Empordà amb algun cop fort, mentre que el mestral també manxarà a l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona fins a migdia. Els dos vents poden bufar reescalfats.

Alerta per tempestes fortes de matinada a la Costa Daurada

Les tempestes poden aparèixer durant la nit a prop de la costa
Les tempestes poden aparèixer durant la nit a prop de la costa | Marçal Berga

 

La propera nit i matinada s’esperen alguns ruixats i tempestes localment intensos a la Costa Daurada i al sud de la de Barcelona. Compte perquè, tot i ser fenòmens força puntuals, alguns dels ruixats poden deixar aiguats en poca estona. 

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per fortes tempestes fins a primera hora del matí de divendres a les comarques del Garraf, Baix Penedès, Tarragonès i Baix Camp. 

Mapa d'avisos per la matinada de dimarts
Mapa d'avisos per la matinada de dimarts | Meteocat

 

Dimecres assolellat a l’espera d’una nova tongada de tempestes

De cara als propers dies, dimecres 15 d’agost, dia festiu a tot el país i de festa major a moltes poblacions, tindrem una jornada força assolellada amb tan sols algun xàfec molt aïllat de tarda a l’interior del quadrat nord-est. La calor es mantindrà a ratlla amb la majoria de màximes entre els 25º i els 30º.

El temps millorarà aquest dimarts
El temps millorarà aquest dimarts | Alfons Puertas

 

Segons indiquen els mapes, sembla que entre dijous i divendres tindríem una nova tongada de ruixats i tempestes a gran part del país amb temperatures que es mantindrien sense granscalorades durant la resta de la setmana, inclús per sota de la mitjana. Els termòmetres remuntarien passat el cap de setmana. 


Comentaris

envia el comentari