Sol i més calor en un dissabte amb algunes temperatures extremes

Ja es poden assolir els 38º a punts de Ponent, vall de l’Ebre i a Girona a l’espera que diumenge els termòmetres toquin sostre

Després d'un divendres en el que ens han creuat núvols amb alguns ruixats febles acompanyats de fang, ja tenim aquí el pic de calor més important del que portem d’estiu. Les temperatures, que ja han pujat divendres, tiraran clarament cap amunt dissabte amb màximes de fins a 38º a Ponent, l’interior de les Terres de l’Ebre i el nord-est de Girona. 

A la resta, la calor també serà molt intensa però amb temperatures que quedaran més baixes que en aquestes zones. El sol dominarà arreu i no s’esperen xàfecs enlloc, si bé no es descarta alguna gotellada molt aïllada de tarda al Pirineu fruit de les nuvolades d’evolució diürna. Diumenge, els termòmetres tocarà sostre.

La calor serà molt intensa aquest cap de setmana
La calor serà molt intensa aquest cap de setmana | Arxiu

 

Avisos per temperatures extremes

L’arribada de la part més intensa de la massa d’aire molt càlid provinent del nord d’Àfrica provocarà que tinguem un ambient molt calorós i fins i tot tòrrid a tot el país, sobretot a punts de l’interior. També farà molta calor a l’est de la península ibèrica i a les Balears.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos de color groc per temperatures màximes extremes aquest dissabte a la Noguera, el Segrià, l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Gironès, el Pla de l’Estany i l’Alt i el Baix Empordà. De fet, a Girona bufarà vent de garbí reescalfat.

Mapa d'avisos per calor intensa aquest dissabte
Mapa d'avisos per calor intensa aquest dissabte | Meteocat

 

En aquestes zones, els termòmetres es poden moure entre els 35º i els 38º, mentre que a la resta del país els termòmetres es mouran entre els 30º i els 35º, quedant un pèl per sota a punts del litoral, on hi farà una marcadíssima sensació de xafogoramb nits tropical i ambient molt pesat.

Fins a 40º de cara a diumenge

Mapa de temperatures molt altes previstes per diumenge
Mapa de temperatures molt altes previstes per diumenge | WRF

 

Els termòmetres tocaran sostre diumenge amb temperatures màximes que podrien fregar o assolir els 40º a Ponent, interior de les Terres de l’Ebre i comarques de Girona. També es superaran els 35º a molts punts de l’interior i, inclús, del prelitoral.

La costa també pujarà dels 30º amb molta xafogor. Tot plegat en un ambient tòrrid marcat pel sol a tot el país. No obstant, aquesta situació no durarà més dies ja que a partir de dilluns les temperatures es normalitzaran.