Imatge de pluja caient

Temperatures avall amb més xàfecs i tempestes aquest diumenge

La calor serà més moderada i els termòmetres cauran de forma acusada a Ponent, on el descens serà de fins a 8 o 9 graus. Els ruixats més intensos cauran a l’interior

 

El canvi de temps que venim anunciant aquests últims dies ja el tenim aquí i aquest diumenge tindrem un dia mogut i amb una baixada clara de les temperatures. Els xàfecs i les tempestes poden aparèixer a diversos punts sobretot a partir del migdia, però els més probables seran a l’interior i importants seran a l’interior, sobretot a la meitat nord.  Hi ha alertes activades en aquest sentit.

Pel que fa a les precipitacions, l’arribada d’un petit embossament d’aire fred en altura serà suficient per portar-nos una jornada molt insegura. Les clarianes i les nuvolades es combinaran arreu al llarg de tot el dia, mentre que de matinada i al matí poden caure ruixats dispersos a Lleida i interior de Tarragona, localment amb tempesta, sense descartar-ne a més punts. 

Serà a partir del migdia quan les nuvolades més importants creixeran a punts de muntanya i al llarg de la tarda deixaran xàfecs i tempestes localment forts i acompanyats de pedra o calamars i fortes ventades. Pot acabar plovent a qualsevol punt, però les tamborinades més probables seran a l’interior i prelitoral, especialment de la meitat nord, i Pirineu. Els ruixats poden arribar a la mateixa costa, tot i que seran més febles i anecdòtics en general. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat diverses alertes per pluja forta diumenge a gran part de l’interior: 

Baixada clara dels termòmetres

Pel que fa a les temperatures, baixaran de forma clara a tot l’interior, inclús de forma acusada a Ponent, on es passaran dels 37º o 38º de dissabte als 31º o 32º. La majoria de màximes es mouran entre els 26º i 31º amb un ambient molt més confortable, inclús més baixes al Pirineu i Prepirineu. On menys es notarà el descens serà a la costa,  però la xafogor també anirà a la baixa amb el pas de les hores i la sensació serà menys pesada.

Pel que fa a les mínimes, encara es mantindran similars amb molta xafogor a la costa i nit tropical en aquesta zona i punts del prelitoral, localment també de l’interior. Molts valors nocturns entre els 20º i 25º al litoral, més baixes a la resta, quedant per sota dels 20º a molts punts de l’interior i al Pirineu.

Calor moderada i més xàfecs la setmana que ve

L’estocada dels termòmetres de diumenge tindrà continuïtat tota la setmana que ve amb petites baixades i pujades. La calor serà moderada amb ambient confortable, tot i que típic d’estiu. Les nits seran de millor dormir en conjunt a la costa amb menys xafogor i entre dimecres i dijous arribaran nous xàfecs i tempestes, més probables al nord de Catalunya. No es veuen calorades a la vista.

També et pot interessar...