Imatge de pluja caient

Alguns xàfecs de fang divendres amb més calor abans d’un cap de setmana estiuenc

Els ruixats seran passatgers i deixaran aigua bruta per l’arribada d’una massa càlida africana. Dissabte i diumenge els termòmetres superaran de nou els 30º a Ponent i l’Ebre

L’arribada d’una massa d’aire càlid provinent del nord d’Àfrica farà pujar clarament les temperatures aquest divendres, però també portarà alguns xàfecs molt dispersos i passatgers que aniran acompanyats de fang, ja que ens arribarà pols en suspensió provinent del Sàhara. De cara al cap de setmana, els termòmetres encara pujaran més i tindrem ambient estiuenc amb més de 30º a punts de Ponent i vall de l’Ebre.

Pel que fa a divendres, serà un dia de cel molt canviant amb sol i núvols arreu, més presents al matí, degut a que ens creua una petita línia frontal entre dijous al vespre i divendres que deixarà alguns ruixats. No està molt clar aquest extrem, ja que els models no coincideixen pel que fa a la precipitació, però sembla que fins a mig matí o migdia podrien aparèixer xàfecs sobtats, locals i passatgers a qualsevol punt. 

Els més probables seran entre Barcelona, Girona i al Pirineu. Tot i que passaran a gran velocitat de sud a nord i seran molt minsos, no es descarta alguna tempesta puntual de curta durada. Degut a l’arribada d’aquesta pols africana en suspensió, la pluja que pugui caure anirà acompanyada de fang i ho deixarà tot ben brut. Per tant, i per si de cas, millor no deixar roba estesa a l’exterior i no netegeu els cotxes fins el cap de setmana. A més, el cel estarà tèrbol i amb més mala visibilitat. També hi haurà noves tempestes de tarda al Pirineu. 

Imatge de pluja caient
Els ruixats i les tempestes cauran a diverses comarques divendres | Redacció

 

Pel que fa a les temperatures, pujaran clarament aquest divendres amb  calor marcada i xafogor a la costa. La majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º a tot el territori, si bé arran de costa i al Pirineu quedaran més frenades. La nit també serà menys fresca i deixarem enrere el sotrac tèrmic de les últimes hores.

Cap de setmana de sol i calor estiuenca

De cara al cap de setmana, el sol s’imposarà en conjunt dissabte amb calor que es mantindrà semblant,  localment una mica menys.  Diumenge arribaran algunes bandes de núvols pel sud que, a mesura que avanci la jornada, poden deixar el cel enterbolit, o mig ennuvolat al sud de Catalunya. Tot i així, de precipitacions se n’esperen ben poques, amb tan sols algun plugim al nord del territori. Un cap de setmana, en definitiva, per aprofitat.

Si ens fixem en les temperatures, farà calor de ple estiu amb moltes màximes entre els 25º i 30º, si bé a Ponent, vall de l’Ebre i alguna zona interior es pot superar aquesta xifra lleugerament, especialment diumenge. La xafogor serà marcada a la costa. De nit també es notarà aquest ascens amb poca fresca.

Els termòmetres toquen sostre la setmana que ve

Per ara, sembla que les temperatures tocarien sostre entre dilluns i dimecres, quan es fregarien els 35º a Ponent i se superarien els 30º a molts punts de l’interior i del prelitoral. Una calor plenament estiuenca que es començarà a fer pesada amb xafogor a la costa. De pluges no se’n veuen, tot i que apareixeran ruixats de tarda al voltant del Pirineu.

També et pot interessar...