Segueix la calor i el sol radiant dimarts però amb canvis a la vista

L’ambient serà càlid al migdia amb moltes màximes pel damunt dels 25º a l’interior. Dimecres reculen els termòmetres i els xàfecs reapareixeran a partir de dijous

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Pocs canvis en el temps aquest dimarts amb sol radiant i temperatures que es mantindran càlides al migdia i amb fred moderat de nit. No obstant, dimecres els termòmetres ja recularan una mica i, a partir de dijous, els xàfecs aniran a més i podran aparèixer a qualsevol comarca amb un ambient més fresc.

De moment, aquest dimarts el cel estarà serè arreu amb tan sols alguna banda de núvols alts i prims totalment inofensius i algun núvol baix puntual en trams de la costa de Barcelona. El sol dominarà a totes les comarques amb un ambient càlid al centre de la jornada, seguint la tònica d’aquests dos últims dies. Pel que fa al vent, la tramuntana seguirà bufant al nord de l’Empordà amb algun cop fort, mentre que la marinada serà destacable a la tarda al sud de Catalunya.

Sortida de sol aquest dilluns al Delta de l'Ebre
El sol dominarà arreu amb cel serè dimarts | Agustí Descarrega

 

Temperatures sense grans canvis

Si ens fixem en les temperatures, seguiran similars amb pocs canvis i calor en conjunt al migdia, tot i que localment podrien ser un pel més altes. La majoria de màximes es mouran entre els 22º i 27º amb algun 28º o 29º a l’interior de l’Ebre i sud de Lleida, si bé al Pirineu i trams de la costa es situaran entre els 18º i 23º.

Pel que fa a les mínimes, seguiran la mateixa tònica amb fresca o fred moderat i tan sols alguna glaçada puntual al Pirineu i alguna zona molt enclotada de l’interior. La majoria de valors nocturns es mouran entre els 0º i 5º al Pirineu, de 2º a 7º al Prepirineu, entre 4º i 9º a l’interior, de 6º a 11º al prelitoral i entre 10º i 15º a la costa.

Arriben canvis els propers dies

De cara a dimecres, les temperatures ja començaran a baixar més, però serà sobretot a partir de dijous a la tarda i vespre quan els xàfecs aniran a més i podrien regar la majoria de comarques fins divendres al matí. Una situació més inestable encara per concretar que es mantindria el cap de setmana amb un ambient més fresc. La calor pre-estiuenca es resisteix a imposar-se definitivament.


Comentaris

envia el comentari