Més nuvolades espesses i alguns xàfecs febles aquest dimecres

Els ruixats cauran bàsicament a punts del litoral i prelitoral de forma dispersa i aniran a més de cara a dijous. Les temperatures començaran a baixar una mica

Mapa de la previsió per aquest dimecres
Mapa de la previsió per aquest dimecres | CatalunyaMeteo

El temps es va complicant cada dia una mica més aquesta setmana. Després d’un dimarts de sol i núvols amb un ambient molt agradable que ha arribat als 23º al Baix Penedès, aquest dimecres els intervals de núvols baixos aniran a més, especialment a partir de la tarda, i hi haurà alguns primers ruixats febles i aïllats a punts del litoral i prelitoral, sobretot als extrems.

On menys núvols hi haurà serà al nord-oest de Catalunya, tot i que a estones al terç oest pot quedar el cel mig cobert. A les Terres de l’Ebre també hi haurà nuvolositat més abundant i, com a la Costa Brava, les possibilitats de xàfecs són més altes.

Tot plegat a l’espera que dijous vagin a més les precipitacions a prop de la costa, tot i que, en principi, no s’esperen grans quantitats. La formació d’una baixa al sud-est de la península ibèrica serà la responsable dels núvols i els xàfecs a casa nostra aquests dies, però el plat fort de la pertorbació segurament quedarà al País Valencià. Haurem d’anar seguint l’evolució de la situació amb molta atenció.

Les temperatures comencen a baixar

Els primera símptomes del canvi de temps es notaven el dilluns al Berguedà
Els primers símptomes del canvi de temps es percebien el dilluns al Berguedà | Manel Varela

 

Aquests dies hem estat sota els efectes de l’estiuet de Sant Martí amb temperatures molt agradables a migdia, pràcticament primaverals i amb molts valors pel damunt dels 20º. No obstant, aquesta situació començarà a canviar a partir d’aquest mateix dimecres, quan els termòmetres ja recularan una mica.

Pel que fa a les màximes, es quedaran entre els 15º i els 20º en general, més baixes a punts de muntanya i zones elevades de l’interior. De nit es mantindrà la fresca o poc fred en conjunt, amb mínimes entre els 10º i 15º al litoral i entre 6º i 11º a la resta. Les temperatures aniran baixant cada dia progressivament.

Més xàfecs de cara a dijous

Les precipitacions febles del litoral aniran a més de cara a dijous. En general no s’esperen ni molt menys grans pluges, però algun xàfec pot ser localment intens a la Costa Brava i al terç sud tarragoní. La inestabilitat anirà a menys però no desapareixerà de cara al cap de setmana, quan les temperatures sembla que s’aniran normalitzant amb més aviat fred i valors habituals per l’època.


Comentaris

envia el comentari