Entre 15 i 30 litres a molts punts amb calamarsades i vent intens

El dia ha estat molt variable amb ruixats arreu, ambient més fresc i inclús neu al Pirineu
Les tempestes han donat pas a un vespre d'arcs de Sant Martí
Les tempestes han donat pas a un vespre d'arcs de Sant Martí | delCamp.cat

El front que ens ha creuat avui ens ha deixat un desgavell de ruixats i tempestes per tot el país amb un temps molt variable típicament primaveral. Les precipitacions més importants han caigut al Pirineu de Lleida i a punts de Tarragona amb calamarsades intenses.

 

 

Les tamborinades han anat acompanyades de fortes ratxes de vent que en algunes zones del centre i nord del país han superat àmpliament els 70 quilòmetres per hora. L’ambient ha estat clarament més fresc, sobretot en els moments de precipitació.

 

 

Algunes de les calamarsades han tingut afectacions importants, com ara a Calafell, on l’autopista C-32 ha quedat poc després del migdia coberta de gel i els vehicles s’han hagut d’aturar al túnel de La Granja.

Aquestes són algunes de les imatges que ens ha deixat la jornada:

 

Les dades més destacables

Les precipitacions més abundants i extenses s’han registrat, sens dubte, al Pirineu i Prepirineu de Lleida. Ena questa zona s’han registrat 31 litres per metre quadrat a Barruera o 20 a Sant Martí de Canals, per exemple.

 

 

Pel que fa a la resta del país, destaquen els 23 litres de Terrassa, els 20 de Valls, els 17 de l’Hospitalet de l’Infant, els 16 de Prades, els 14 de Calldetenes, els 13 de Conesa, els 12 d’Olot o els 6 de Medinyà.

 

 

En conjunt, la majoria d’estacions meteorològiques del país han acumulat entre 3 i 8 litres per metre quadrat.

Temperatures baixes

El descens de les temperatures ha estat molt evident i ha estat en general de 3 a 7 graus, si bé a punts del centre del país i del nord la baixada ha arribat a ser d’entre 10 i 13 graus. L’únic punt on el termòmetre no ha experimentat grans canvis a estat a les Terres de l’Ebre.

 

 

La baixada tèrmica també ha fet que la cota de neu hagi baixat molt al Pirineu, inclús per sota dels 1.500 metres. A tota la serralada s’han tornat a veure estampes més típiques de l’hivern que no pas de la primavera avançada.Comentaris

envia el comentari