Força sol i calor moderada aquest dimecres festiu

Durant la propera nit poden escapar-se gotellades en trams de la costa, on demà encara quedaran alguns núvols baixos

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

El temps continuarà molt tranquil i plàcid aquest dimecres 15 d’agost festiu arreu. En general farà sol amb calor moderada arreu, tot i que els núvols baixos seran presents de matinada i al matí entre les comarques de Barcelona i Girona, i pot caure alguna gotellada o ruixat feble en trams de la costa. Poca cosa tot plegat, que serà història al matí.

Els núvols baixos costaners aniran a menys, tot i que en alguns punts no acabaran de desaparèixer, cosa que, no obstant, no impedirà gaudir del sol a la majoria de comarques. A la tarda i vespre podrien tornar a augmentar aquests núvols a la Costa Daurada sense més conseqüències. A les Terres de l’Ebre arribaran bandes de núvols des de ponent a partir del vespre.  

A partir de migdia, també creixeran nuvolades a punts de muntanya que, a tot estirar, poden deixar alguna gotellada o ruixat molt aïllat a l’interior de Girona o a l’extrem nord de la Catalunya Central. Coses poc importants que no impediran a molts pobles gaudir d’aquest dia de festa, ja que el 15 d’agost és la jornada amb més festes majors de l’any a Catalunya.

Pel que fa al vent, la tramuntana continuarà bufant a l’Empordà amb alguns cops forts fins a primera hora de la tarda, moment a partir del qual anirà a la baixa fins a desaparèixer. Per la seva banda, fins a mig matí el mestral també bufarà a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona.

El sol dominarà a gran part del país amb alguns núvols entre Barcelona i Girona
El sol dominarà a gran part del país amb alguns núvols entre Barcelona i Girona | Arxiu

 

Calor moderada amb temperatures frenades

Si fem una ullada a les temperatures, seguirem amb la calor moderada i a ratlla a tot el país, tot i que l’ambient serà en general d’estiu però sense grans sobresalts. Els termòmetres pujaran una mica en general, tot i que baixaran entre la costa de Tarragona i la de Barcelona. 

En conjunt, la majoria de màximes es mouran entre els 28º i els 33º, inclús un pèl més altes a Ponent. No obstant, al Pirineu i a la majoria del litoral es quedaran entre els 25º i els 30º. Pel que fa a les mínimes, es situaran per sota dels 20º a l’interior amb fresca, però lleugerament pel damunt al litoral. En els trams on hi hagi núvols, la xafogor s’incrementarà.

Propers dies més moguts

De cara a les properes jornades, sembla que el temps es vol tornar a embolicar una mica. L’arribada d’una altra petita bossa d’aire una mica més fred en alçada farà que entre dijous i divendres hi hagi xàfecs i tempestes a moltes comarques. Les temperatures baixaran una mica, però el cap de setmana pinta molt més estable amb força sol. La calor més intenses tornaria la propera setmana. 


Comentaris

envia el comentari