Divendres amb més xàfecs al nord però amb calor i força sol

Augmentarà la presència de núvols a la meitat nord a partir de migdia, on pot quedar el cel mig ennuvolat

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Després d’un dijous molt tranquil a nivell meteorològic, aquest divendres tindrem una situació similar però amb alguns petits canvis. El pas de la cua d’un front molt desgastat portarà més bandes de núvols prims i mitjans arreu que seran més presents a la meitat nord, sobretot a partir de la tarda.

Tot i així, el sol dominarà en general, sobretot a les comarques del sud, amb un cel enterbolit en algun moment. A partir de migdia, creixeran nuvolades al Pirineu i Prepirineu que deixaran alguns xàfecs. En general seran poc importants però localment poden anar acompanyats de tempesta.

Les zones més probables on hi ha risc d’alguns ruixats en algun moment de la tarda són el Pirineu, Prepirineu, nord de Barcelona i interior de Girona. En aquests punts, la nuvolositat pot ser més abundant en alguns moments.

El sol dominarà a gran part del país aquest divendres tret d'alguns núvols
El sol dominarà a gran part del país aquest divendres tret d'alguns núvols | Arxiu

 

Una mica més de calor

Les temperatures encara volen pujar una mica més aquest divendres, sobretot a Ponent. Les màximes es quedaran entre els 25º i 30º a molts indrets, si bé el termòmetre quedarà una mica més curt en trams de la costa i del Pirineu. 

No obstant, la calor serà més pronunciada al Pla de Lleida i a l’interior de les Terres de l’Ebre, on puntualment es poden superar els 30º.

Propers dies marcats per la calor i el sol

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

De cara al cap de setmana, seguirem amb la tònica de sol i calor a tot el país. De fet, l’ambient assolellat dominarà arreu al matí, mentre que a la tarda apareixeran alguns intervals de núvols a la meitat nord. S’esperen alguns xàfecs febles i dispersos bàsicament al Pirineu i Prepirineu. 

Una situació força tranquil·la que tindrà continuïtat la setmana que ve, ja que els mapes marquen ara mateix una consolidació de l’estabilitat amb un augment progressiu però constant de la calor fins a Sant Joan. 

Clica aquí per conèixer la previsió completa del temps per aquest cap de setmana.


Comentaris

envia el comentari