Dimarts sense grans canvis a l’espera de possibles pluges a finals de Setmana Santa

El sol dominarà amb alguns intervals de núvols. De nit cauran xàfecs dispersos i febles a qualsevol punt, però de dia tan sols quedaran restes de ruixats al Pirineu

Mapa de previsió per aquest dimarts
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

El temps es mantindrà semblant aquest dimarts després de la línia frontal poc important que de matinada pot deixar alguns xàfecs dispersos i febles a qualsevol punt. El sol dominarà amb alguns intervals de núvols, especialment a la meitat nord, i tan sols quedaran restes d’alguns ruixats poc importants al Pirineu. Les pluges poden arribar a finals de Setmana Santa.

El cel estarà força tapat de nit, quan cauran alguns xàfecs que seran una mica més destacables a la cara sud del Pirineu i Prepirineu de Lleida. La nuvolositat minvarà al matí i el sol s’imposarà en conjunt, però a la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que poden deixar algun ruixat poc important i força aïllat al Pirineu i a l’interior del nord-est. Cel més variable la segona meitat del dia, sobretot al nord i prelitoral.

El sol dominarà amb alguns intervals de núvols dimarts
El sol dominarà amb alguns intervals de núvols dimarts | Magda Bustos

 

Temperatures semblants o més altes

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense grans canvis, si bé a Ponent i a les Terres de l’Ebre poden pujar una mica més amb ambient més càlid i molts valors entre els 20º i 25º en aquestes zones. A la resta, la majoria de xifres es mouran entre els 15º i 20º. L'anècdota tèrmica d'aquest dilluns l'hem tingut a la Vall d'Aran, ja que Vielha ha registrat la màxima més alta de Catalunya amb 21º, mentre que a la costa s'han quedat entre els 15º i 17º amb un ambient més fresc.

La presència de núvols farà que de nit no faci gaire fred i les mínimes es mouran entre els 9º i 14º a la costa, de 6º a 11º al prelitoral, entre 4º i 9º a l’interior i Prepirineu i de 1º a 6º al Pirineu, on pràcticament no hi haurà glaçades enlloc.

Temps més complicat a finals de Setmana Santa

Segons indiquen molts models meteorològics, sembla que l’arribada d’una pertorbació mediterrània amb vents de llevant pot fer que entre dijous i dissabte la pluja caigui a gran part de Catalunya. Unes precipitacions que podrien ser important, però val a dir que els mapes no es posen d’acord i que s’haurà d’anar seguint la situació amb atenció aquells dies en què molta gent té festa, ja que cada dia està canviant com un mitjó la previsió. 


Comentaris

envia el comentari