Tornen els xàfecs a diverses comarques aquest dijous

El sol encara dominarà a gran part de la costa i nord-est, però els ruixats cauran a punts de muntanya, interior i a les Terres de l’Ebre

Després d’un dimecres festiu molt tranquil a nivell meteorològic, aquest dijous la nuvolositat serà més present al sud de Tarragona, Ponent i Pirineu, on s’esperen més xàfecs, sobretot a la tarda. L’arribada d’una bossa d’aire més fred en alçada farà augmentar la inestabilitat, tot i que el sol encara dominarà a molts punts del litoral i del nord-est durant gran part del dia.

Pel que fa als xàfecs, al matí ja en poden caure a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona, on els intervals de núvols hi seran molt presents. A partir de migdia, les nuvolades creixeran amb més ganes a punts de muntanya i s’esperen xàfecs i tempestes al Pirineu i Prepirineu que amb el pas de les hores també arribaran a Ponent i altres punts del prelitoral i de l’interior. A la nit, els xàfecs poden ser intensos a la Costa Daurada. 

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica en general, si bé seran més baixes a les Terres de l’Ebre, on la nuvolositat hi serà més present. Les màximes es mouran entre els 28º i els 33º  en general, puntualment més altes a punts interiors, amb xafogor a la costa. Mínimes més alts també.

Els ruixats arribaran a més punts aquest dijous
Els ruixats arribaran a més punts aquest dijous | Àngel Galán

 

Alerta a les Terres de l’Ebre per xàfecs intensos

Pel que fa a les tempestes, poden ser localment intenses a punts de l’interior, Pirineu i també del sud de les comarques de Tarragona. No es descarta alguna calamarsada puntual, així com fortes ràfegues de vent.

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per possibles tempestes fortes a les comarques de la Terra Alta, Baix Ebre i Montsià. 

Mapa d'avisos per aquest dijous
Mapa d'avisos per aquest dijous | Meteocat

 

Propers dies

Entre dijous al vespre i divendres a la nit, els ruixats i les tempestes  arribaran a força comarques, inclús a punts de la costa. Tot plegat vindrà acompanyat d’una baixada de les temperatures  que aportarà un ambient menys estiuenc. No obstant, de cara al cap de setmana sembla que la situació millorarà  amb força sol en general i pocs xàfecs. La temperatura pot pujar amb ganes la setmana vinent.