Dissabte de temps radiant arreu per començar el cap de setmana

El sol dominarà en general i tan sols hi haurà alguns núvols baixos puntuals en trams de la costa. Diumenge aquests núvols poden agafar una mica més de protagonisme

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte  | Catalunya Méteo

L’anticicló continua ben instal·lat al damunt de Catalunya i no sembla que hi hagi d’haver moltes alteracions de temps els propers dies. De fet, el primer dia del cap de setmana serà radiant amb un dissabte de sol en general i temperatures que, si bé a primera hora tornaran a ser fredes amb mínimes que poden baixar dels -5º a les valls del Pirineu, com ja ha passat aquest divendres, al migdia seran agradables i suaus.

Pel que fa a l’estat del cel, tot i el sol radiant i el cel serè que hi haurà arreu, tornaran a aparèixer núvols baixos a punts de la costa, especialment a primera i última hora de la jornada, que diumenge agafaran més protagonisme. També hi haurà algunes boires matinals en fondalades interiors, però seran poc importants i força locals.

Imatge de la sortida de sol aquest divendres al matí al Delta de l'Ebre
El sol continuarà dominant aquest dissabte  | Maria José Piorno

 

Temperatures sense canvis importants

Si ens fixem en les temperatures, no hi haurà canvis i el migdia tornarà a ser força suau en general amb moltes màximes que es mouran entre els 13º i 18º, les més altes a les comarques del sud de Catalunya. Una bonança poc normal per l’època que mantindrà a ratlla l’ambient d’hivern.

En canvi, les mínimes continuaran sent fredes amb glaçades a l’interior i prelitoral, sense descartar-ne alguna de puntual arran de costa. Valors entre els -3º i els 2º a l’interior i prelitoral, però a les valls del Pirineu es poden assolir o baixar localment per sota dels -5º. A la costa es mantindran els termòmetres positius. Hi haurà inversió tèrmica i també molta diferència entre les temperatures de primera hora i les màximes.

Diumenge amb més intervals de núvols

De cara a diumenge, els intervals de núvols baixos aniran a més a punts de la costa però també de la meitat sud de Catalunya i Ponent. No obstant, seran inofensius i tan sols es combinaran amb el sol, tot i que deixaran el cel mig ennuvolat a estones. A la tarda també arribaran més bandes de núvols prims per tot arreu i les temperatures quedaran més curtes a migdia. L’inici de la propera setmana estarà marcat per petits canvis en el temps però l'anticicló serà el clar protagonista la majoria dels dies. 


Comentaris

envia el comentari