Dissabte de calor moderada, força sol i tan sols alguns ruixats de tarda al nord

Els intervals de núvols seran freqüents a tota la meitat nord i diumenge tindrem un temps molt semblant

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Aquest cap de setmana tindrem força tranquil·litat pel que fa al temps. El sol i la calor moderada seran els protagonistes dels dos dies, si bé hi haurà algunes excepcions amb intervals de núvols en certs punts i xàfecs de tarda dispersos i aïllats a zones del nord. 

De moment, aquest dissabte estarà marcat pel sol al matí arreu tret d’alguns núvols baixos en trams de la costa, sobretot de Barcelona. A partir de migdia, les nuvolades creixeran a molts punts de la meitat nord i poden deixar un cel més variable. 

No obstant, només podran aparèixer alguns xàfecs febles, dispersos i aïllats a punts del Pirineu, Prepirineu, nord de la Catalunya Central i interior de Girona. El sol dominarà de forma més clara durant tot el dia a les comarques de Tarragona i a Ponent, sense descartar algunes bandes de núvols alts i prims.

Més de 30º a Ponent i a les Terres de l’Ebre

Aquest cap de setmana farà força sol en general
Aquest cap de setmana farà força sol en general | Arxiu

 

Les temperatures es mantindran més o menys similars arreu del país però pujaran encara una mica més al pla de Lleida i a l’interior de les Terres de l’Ebre. En aquestes zones es poden assolir valors màximes d’entre 30º i 33º, amb calor pràcticament de ple estiu.

A la resta del país, en general tindrem temperatures a migdia entre els 25º i els 30º amb una calor moderada, tot i que els termòmetres es poden quedar més frenats a punts de la costa i del Pirineu. La xafogor pot incrementar-se a prop de la costa i a la nit farà una mica més de fresca.

Pel que fa a la tramuntana, seguirà bufant a l’Alt Empordà entre feble i moderada, amb alguna ratxa puntualment forta al nord del Cap de Creus que pot mantenir el mar una mica alterat en aquesta zona.

Diumenge de temps molt semblant

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

 

De cara a diumenge, tindrem un temps calcat al de dissabte, amb força sol, nuvolades de tarda a la meitat nord i ruixats poc importants que durant la segona meitat del dia poden aparèixer a prop del Pirineu, tot i que seran inclús menys presents.


Comentaris

envia el comentari