Últimes hores de temps tranquil dijous amb els primers ruixats al tard

El sol dominarà encara força i les TºC es dispararan transitòriament a Girona. A la tarda els núvols aniran a més d’oest a est amb alguns xàfecs al vespre que divendres arribaran arreu

Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Aprofitem aquestes últimes hores de temps plàcid perquè estem a les portes d’un important canvi de temps. Dijous el dia aguantarà força amb sol en general i l’arribada de bandes de núvols alts i prims. No serà fins la tarda que la nuvolositat anirà a més per Ponent i el sud amb els primers xàfecs febles al tard. Les temperatures encara es mantindran semblants però es dispararan a Girona pel vent de garbí amb calor de màniga curta. Divendres arribaran les pluges més extenses amb una clara baixada dels termòmetres. 

De moment, dijous al matí el sol dominarà amb tan sols aquestes bandes de núvols prims i també alguns núvols baixos costaners, sobretot al litoral de Tarragona. Poca cosa tot plegat. No obstant, de cara a la tarda i vespre aniran arribant núvols més gruixuts per Lleida i el sud de Tarragona que, amb el pas de les hores, s’aniran estenent cap a l’est de Catalunya. De cara al vespre i nit, arribaran els primers ruixats de caràcter feble a comarques del sud de Lleida i de Tarragona, però en general seran poca cosa.

Sortida de sol aquest dimecres al Moianès
El sol dominarà dijous, però els núvols augmentaran a la tarda | MeteoMoià

 

Temperatures amb canvis en alguns llocs

Si aquest dimecres ha estat marcat per la baixada dels termòmetres a prop de la costa i nord-est i la pujada a Lleida, on la calor ha tocat sostre fregant els 30º en alguns punts, la situació es capgirarà dijous, ja que el garbí farà disparar les màximes a Girona i baixaran les temperatures a Ponent. 

Molts valors es mouran al voltant dels 25º al prelitoral gironí i superaran els 20º a la costa, mentre que a Ponent i a gran part de l’interior es mouran de 23º a 27º. Entre 18º i 23º al Pirineu i litoral. Les mínimes no experimentaran grans canvis o seran un pel més baixes amb fresca o fred moderat.

Canvi radical de temps divendres

L’arribada d’un embossament d’aire fred a partir de divendres ens portarà un canvi radical de temps amb pluges que escombraran tot el territori i temperatures que baixaran amb ganes amb un ambient més fresc, inclús atípic per l’època.

Una situació que s’allargarà de cara al cap de setmana, tot i que sembla que, mentre dissabte serà un dia molt mogut, diumenge la situació millorarà. S’esperen algunes tempestes localment fortes. Gran part de Catalunya es situarà per sota dels 20º i bufarà el mestral i la tramuntana. Un panorama que haurem d’anar seguint amb molta atenció.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari