Pluges fortes encara fins el matí d’un divendres força més tranquil

Els xàfecs i tempestes encara poden ser intensos durant la matinada i algunes precipitacions es mantindran gran part del dia a l’Ebre. El temps es pot tornar a complicar diumenge

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

El temps continua ben complicat les primeres hores del divendres. Després d’un dijous passat per aigua i amb registres de precipitació molt elevats a molts punts del litoral i prelitoral, principalment, aquest divendres a la matinada i fins a primera hora del matí encara poden caure xàfecs i tempestes a qualsevol puntproper a la costa. No obstant, la jornada serà de temps força més tranquil amb una treva de les precipitacions.

Els xàfecs de la nit encara poden deixar forts patacs d’aigua que es sumaran a la pluja molt abundant que ha caigut a zones de l’àrea de Barcelona, Girona i Terres de l’Ebre, amb registres que, al vespre de dijous, es movien entre els 100 i 150 l/m² a molts punts, inclús 180 l/m² de forma excepcional a Rubí, al Vallès Occidental. Una aigua que ha provocat greus problemes en aquestes zones, especialment de mobilitat. 

Els aiguats d'aquest dijous han causat moltes inundacions a llocs com a Gavà
Els aiguats d'aquest dijous han causat moltes inundacions a llocs com a Gavà | Xavi Cabo

 

Tot i així, la tendència serà que el temps es calmi més durant la resta del divendres amb clarianes en un dia de treva pel que fa a les pluges. On quedarà més ennuvolat serà a les Terres de l’Ebre, on hi podrà seguir plovent de forma intermitent durant tot el dia, localment amb forta intensitat. També quedarà algun xàfec molt aïllat a punts de l’interior que no portaran més conseqüències.

Tot plegat amb temperatures semblants i un ambient fresc en general. Les màximes es mouran al litoral entre els 15º i els 20º, mentre que a la resta del territori es situaran entre els 13º i els 18º, més baixes a punts de muntanya. Algunes mínimes es donaran al final del dia, quan entrarà una mica d’aire més fred.

El temps millora clarament aquest divendres
El temps millora clarament aquest divendres | MeteoMoià

 

 

Alerta per pluges fortes de nit

Davant la previsió que els xàfecs intensos es mantinguin encara de nit, matinada i fins a primera hora del matí de divendres a punts del litoral i prelitoral, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actives alertesper fortes pluges durant aquestes hores.

En aquest sentit, hi ha alerta taronja encara al Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Selva, Gironès i Baix Empordà durant la matinada, que passarà a ser alerta groga al matí. També hi ha avisos grocs a la resta del litoral i prelitoral de Catalunya. A més, hi ha un avís per acumulacions d’entre 100 i 200 l/m² en tot l’episodi, mentre que el vent de llevant provocarà mala mar a la Costa Brava a la tarda. 

Mapa d'avisos per aquest divendres
Mapa d'avisos per aquest divendres | Meteocat

 

Possible nova tongada de pluges diumenge

Pel que fa a la previsió del cap de setmana, dissabte tindrem un dia força tranquil en general amb clarianes a gran part de Catalunya fins a migdia. A partir de llavors, els núvols aniran a més i els xàfecs començaran a caure a Girona i Pirineu, arribant a més punts de la meitat nord a partir de la tarda. Tot sembla indicar que diumenge tornarien les pluges en una nova tongada de xàfecs generals, localment abundants. Una situació, però, que encara és una mica incerta i que, per tant, haurem d’anar seguint amb molta atenció. 


Comentaris

envia el comentari