Diumenge menys núvols però continuen els ruixats irregulars a la tarda

L’últim dia de la setmana guanyarà més hores de sol i al Pirineu podran reaparèixer els ruixats de forma molt dispersa

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

 
Aquest diumenge s’espera un temps més assolellat. Al matí hi haurà alguns núvols baixos però es desfaran d’hora. No es descarta que plogui algun ruixat prop del Delta de l’Ebre a primera hora, però a la tarda poden descarregar diversos ruixats al Pirineu mal repartits.

Les temperatures pujaran alguns graus perquè farà més sol en comparació amb el dissabte. Es podrien veure alguns valors de 30º a les comarques del nord de Girona, a Ponent i a l’Ebre.

Més sol al matí

En més detall, el temps insegur de dissabte no acaba de marxar però la jornada de diumenge sembla que serà més tranquil·la a la costa i al prelitoral. Es podria complicar el temps a les muntanyes pirinenques però tan sols algunes hores a la tarda.

De matinada el cel estarà força cobert per la presència d'intervals de núvols baixos. A partir de primera hora del matí la nuvolositat es reduirà, malgrat que al mateix temps creuaran bandes de núvols alts i mitjans des de l’extrem sud que deixaran el cel enteranyinat la resta del dia.

Es presentaran algunes boires lleugeres a primera hora del matí a les depressions interiors. Al final del dia els intervals de núvols baixos tornaran a formar-se al litoral i prelitoral.

Independentment, creixeran nuvolades d’evolució diürna al Pirineu i Prepirineu que provocarà una tarda més moguda amb algunes tempestes disperses. Seran fenòmens locals però poden precipitar algun xàfec intens i arribar a la Catalunya Central i el prelitoral.

Matí esplèndit des del Port de la Selva (Alt Empordà)
Matí esplèndid des del Port de la Selva (Alt Empordà) | Roger Pinart

 

Temperatures màximes més altes

L’ambient de diumenge serà suau o una mica càlid. Mentre les mínimes seran similars, les màximespujaran algun grau. S’espera una calor normal per les dates, amb alguna màxima superior als 30º a la depressió de l’Ebre, al pla de Lleida i a l’interior del prelitoral gironí. La xafogor pot ser marcada a sectors del litoral central i sud.

Per altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat alertes per pluges intenses a la costa durant la matinada de diumenge i a la tarda al Pirineu Occidental.

Mapa d'avisos per intensitat de pluja i tempestes a Catalunya aquest diumenge
Mapa d'avisos per intensitat de pluja i tempestes a Catalunya aquest diumenge | Meteocat

 

La previsió del temps per als propers dies

La setmana començarà amb un dilluns força estable i assolellat com diumenge.A partir del migdia s'esperen ruixats a punts de muntanya, alhora que és possible l'arribada de precipitacions des del mar. Les temperatures es mantenen estiuenques.

Dimarts podria creuar durant el matí un front de ruixats des del sud i a la tarda es complicaria més en molts punts de l’oest. Ho acabarem de confirmar en pròximes previsions.


Comentaris

envia el comentari