Força sol aquest dilluns però amb vent a diverses comarques

Les ventades es deixaran sentir a Tarragona, Ebre i l’Empordà. L’ambient assolellat dominarà amb el pas de núvols alts i prims, més fred de nit i temperatures semblants de dia

El temps es calma aquest dilluns després dels núvols i els xàfecs molt febles que han caigut aquest diumenge bàsicament a la meitat nord de Catalunya i a Ponent, que han deixat menys de 5 l/m² en general però amb excepcions a l’Empordà i al Pirineu, on quasi s’ha arribat als 10 litres. El primer dia de la setmana estarà marcat pel sol i el vent, que bufarà a diverses zones. 

Ambient assolellat en general amb el pas de bandes de núvols alts i prims per tot arreu. Independentment, hi haurà alguns núvols baixos poc importants entre el nord de la costa de Barcelona i el sud de la de Girona, així com més nuvolositat al matí a la cara nord del Pirineu que encara deixarà precipitacions amb neu a partir de 1.100 metres. 

Pel que fa ales temperatures, farà més fred de nit amb mínimes que seran moderadament més baixes i que es mouran entre els 2º i 7º a molts punts, un pel més altes en trams de la costa i més baixes a zones interiors i del Pirineu, on hi haurà algunes glaçades. Les màximes es mantindran similars  amb ambient més aviat fresc o fred. Entre 8º i 13º moltes, però a la costa es poden assolir els 15º o 16º.

El sol dominarà en general aquest dilluns
El sol dominarà en general aquest dilluns | Alfons Puertas

 

Vent amb alguna ràfega forta

El vent de ponent, mestral i tramuntana dominarà arreu i serà fluix al centre i nord de Catalunya i la zona de Lleida. No obstant, bufarà amb ganes a l’Ebre, punts de Tarragona i a l’Empordà, on algunes ràfegues poden ser fortes i assolir o superar els 80 km/h,  tot i que la majoria de registres rondaran els 50 km/h. De fet, ja des de la tarda i nit de diumenge es deixarà sentir en aquestes zones.

Les ventades alteraran el mar a la Costa Brava, on fins el matí hi ha un avís activat pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per mala mar amb onades de fins a 2,5 metres d’altura al litoral de l’Alt Empordà. La situació millorarà al llarg del dia.  

Temps canviant els propers dies

Entre dimarts i dimecres els intervals de núvols aniran a més per l’apropament d’un front, però tan sols deixaran algun xàfec al nord de Catalunya. Les temperatures patiran lleugers alts i baixos amb nits i matins freds arreu. Sembla que, a partir del proper cap de setmana, els termòmetres volen tornar a pujar de valent, coincidint amb l’apropament del Nadal.