Més intervals de núvols al litoral en un diumenge de sol i temps molt tranquil

Aquesta nuvolositat poc important es concentrarà sobretot en trams de la costa i zones de la meitat sud. El sol continuarà en conjunt amb màximes una mica més baixes

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

Petits canvis aquest diumenge que no comportaran més conseqüències. El vent del sud i sud-est es reforçarà a punts de la costa i això farà que els intervals de núvols baixos vagin a més en trams del litoral, sobretot de Tarragona, així com a zones de la meitat sud i punts propers. Una situació que pot deixar a estones el cel mig ennuvolat però que no impedirà que el dia sigui de temps molt tranquil, tot i que al vespre els núvols arribaran a més comarques del sud.

L’ambient assolellat seguirà dominant en general, especialment a l’interior de Catalunya, tot i que el sol també estarà a les zones on hi hagi aquests núvols baixos. Seguirem sota els efectes de l’anticicló, així que aquesta nuvolositat no deixarà precipitacions, mentre que les boires poden ser més presents al matí a zones de l’interior.

Sortida de sol espectacular al Delta de l'Ebre
El sol seguirà dominant a gran part de Catalunya aquest diumenge | María José Pirono

 

Temperatures màximes una mica més baixes

Pel que fa a les temperatures, la novetat serà que baixen una mica les màximes, especialment allà on hi hagi més intervals de núvols. No obstant, continuarà la bonança en general amb un ambient agradable per l’època. La majoria de valors es mouran entre els 12º i 17º, però a zones de l’interior de la meitat sud es poden assolir els 19º o 20º. Es mantindrà la marcada amplitud tèrmica entre les mínimes i les màximes.

Si ens fixem en les mínimes, seguirà el fred nocturn amb glaçades a l’interior, prelitoral i, de forma puntual, en algun punt arran de costa. Moltes mínimes entre els -3º i 2º, més altes a la costa i més baixes a les valls del Pirineu, on es poden tornar a rondar els -5º i farà més fred a les cotes baixes que als cims.

Més canvis per començar la setmana

La setmana la començarem amb alguns canvis, ja que seguiran aquests intervals de núvols i es pot escapar algun plugim en algun punt de la costa, tot i que tot plegat serà anecdòtic. Les temperatures baixaran una mica, però l’anticicló tornarà a dominar el temps de la propera setmana. Les pluges, la neu i el fred de cru hivern queden ben lluny encara.


Comentaris

envia el comentari