IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Primers canvis en el temps aquest dijous que aniran a més els propers dies

L’arribada d’un front portarà nevades a la cara nord del Pirineu i xàfecs dispersos a altres punts, inclús al vespre a la costa de Barcelona. Temperatures més baixes amb fred

Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Aquest dijous arriben els primers canvis en el temps després de moltes setmanes d’anticicló que només s’ha vist alterat per nevades al Pirineu i dies de fred intens. L’arribada d’un front atlàntic portarà un ambient més fred, més núvols arreu però sobretot algunes precipitacions. A partir del migdia, s’esperen xàfecs febles i dispersos que poden caure a qualsevol punt de Catalunya, si bé seran més probables a la meitat nord i arribaran a la mateixa costa de Barcelona al vespre. Els propers dies arribaran més canvis amb possibilitat de neu a cotes baixes a llarg termini. 

Aquests ruixats cauran sobretot al Pirineu, Prepirineu, interior nord-est de Catalunya i litoral i prelitoral de Barcelona, on hi arribaran més aviat a la tarda i vespre. No s’esperen quantitats importants de precipitació ni xàfecs forts, però algun pot ser localment moderat i feia molts dies, des de l’any passat, que no plovia en aquestes àrees. També hi haurà boires matinals a l’interior que, a diferència d’aquestes jornades, seran menys persistents a Ponent.

A la cara nord del Pirineu, les precipitacions seran més destacades i continuades tot el dia amb una cota de neu que passarà dels 1.200 metres als 800 al final del dia, mentre que a la resta del país es desplomarà fins els 1.000 metres amb alguna enfarinada a punts, com ara, el Montseny.

Els núvols seran força abundants, especialment a la tarda, però també hi haurà clarianes al llarg del dia. A partir del vespre s’obriran clarianes per Ponent. Pel que fa al vent, entrarà la tramuntana i el mestral a l’Empordà, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. En general no s’esperen ràfegues importants, però si que algunes poden ser més fortes a l’Alt Empordà.

Els núvols seran més presents aquest dijous amb alguns xàfecs | Jordi Hernáez

 

Temperatures cap avall

Pel que fa a les temperatures, baixaran més aquest dijous, localment de forma moderada amb un ambient fred, degut a que farà menys sol en conjunt i entrarà més aire del nord. Les màximes es mouran entre els 8º i els 13º, si bé al Pirineu i punts de l’interior, especialment a les zones afectades per la boira, es quedaran tan sols entre els 3º i els 7º-.

Si ens fixem amb les mínimes, pujaran una mica arreu, però continuaran les glaçades a l’interior. La majoria es situaran entre els -3º i els 2º en aquesta zona, més baixes al Pirineu, mentre que a punts del prelitoral també hi glaçarà amb la majoria de mínimes entre els -1º i 5º. Al litoral, de nou, no hi farà tant fred.  

El fred serà més intens els propers dies amb neu que anirà baixant de cota | @eliaslm84

 

Possibles canvis molt importants a la vista

El pas d’aquest front obrirà la porta a un nou escenari a nivell meteorològic. L’anticicló marxa definitivament i s’obre un corrent perquè les pertorbacions i les fredorades ens visitin amb més freqüència. De fet, entre la nit de dissabte i diumenge ens creua un front amb xàfecs que poden caure a qualsevol punt amb una cota de neu de 1.000 metres i fred que s'anirà intensificant. Però de cara a dimecres podríem tenir nevades al voltant dels 500 metres o per sota a moltes zones. Ho haurem d’anar seguint amb molta atenció.


Comentaris

envia el comentari