Diumenge calcat a dissabte amb força sol, calor moderada i quasi sense ruixats

Els intervals de núvols tornaran a augmentar a la meitat nord a la tarda amb algun ruixat poc important a prop del Pirineu

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

Sembla que hem entrat al dia de la marmota pel que fa al temps. I és que aquest diumenge tornarem a tenir un dia calcat al de dissabte amb força sol en general, calor moderada a la majoria de comarques i intervals de núvols a la meitat nord amb algun xàfec aïllat a prop del Pirineu.

El sol dominarà el matí arreu i durant tot el dia a la meitat sud i Ponent. No obstant, creuaran algunes bandes de núvols alts i prims inofensives, i a primera i a última hora hi haurà núvols baixos a la costa central, així com algunes boires en fondalades interiors. 

A partir de migdia, les nuvolades creixeran a punts de muntanya i de l’interior de la meitat nord, deixant un cel variable a tota la zona de cara a la tarda, incloent la costa de Girona i nord de Barcelona. Poden caure alguns xàfecs poc importants i aïllats a l’interior de Girona, Prepirineu o nord de la Catalunya Central.

Temperatures sense grans canvis

El sol tornarà a dominar a gran part del país aquest diumenge
El sol tornarà a dominar a gran part del país aquest diumenge | Arxiu

 

Pel que fa a les temperatures, no experimentaran grans canvis, tant les mínimes com les màximes. De nit, ambient suau a prop de la costa i més fresc a l’interior. Al migdia, la majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º, sent més baixes en trams de la costa i al Pirineu.

De nou, les temperatures s’enfilaran més al pla de Lleida i a l’interior de les Terres de l’Ebre, amb la majoria de màximes entre els 30º i els 33º. La xafogor es deixarà sentir a prop de la costa però sense grans calorades.

Pel que fa a la tramuntana, seguirà bufant a l’Alt Empordà entre feble i moderada. Elmar continuarà una mica alterat en aquella zona.

Propera setmana amb més calor

De cara a la propera setmana, sembla que el temps no experimentarà grans canvis. Seguia l’estabilitat amb sol en general. El més important serà que la calor anirà en augment de forma progressiva, cosa que fa pensar que arribarem a Sant Joan amb calor estiuenca.


Comentaris

envia el comentari