Diumenge força estable i primaveral però amb alguns canvis

Les temperatures màximes quedaran més baixes, excepte a la Costa Daurada on pujaran més. Vent als dos extrems de Catalunya i a la tarda arribaran ruixats febles a la cara nord del Pirineu

primavera
Mapa de la previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

El temps continuarà molt tranquil aquest diumenge amb ambient primaveral, però ja començarem a notar alguns canvis poc importants. El sol dominarà arreu i les temperatures superaran els 20º en conjunt, però ja no pujaran fins els 28ºC com dissabte al Priorat, si bé a la Costa Daurada sí que poden encara escalar alguns graus més per culpa del mestral reescalfat, que bufarà sobretot a les Terres de l’Ebre, així com la tramuntana a l’Empordà que alterará el mar a la tarda.

  • També et pot interessar: El cicló tropical Idai provoca pluges torrencials i més de 120 morts a Moçambic i Malawi

Pel que fa a l’estat del cel, l’ambient assolellat serà l’amo i senyor, però l’aproximació d’un front atlàntic farà que augmentin les bandes de núvols prims pel nord-oest a la tarda, alhora que arribaran alguns xàfecs febles a la cara nord del Pirineu i en algun altre indret del Pirineu.

També creixeran algunes nuvolades de tarda al nord-est que no comportaran més conseqüències. Com ja ha passat dissabte, a primera i última hora hi poden haver alguns núvols baixos a la costa i fondalades interiors que acabaran desapareixent.

Arribará un front molt esquifit aquest diumenge a la tarda, que farà davallar molt fort les màximes
Arribará un front molt esquifit aquest diumenge a la tarda, que farà davallar molt fort les màximes | Agustí Descarrega

 

Temperatures més baixes al migdia, tret de la Costa Daurada

Si ens fixem en les temperatures, quedaran més curtes que no pas dissabte al migdia amb la majoria de màximes entre els 18º i 23º, localment més altes a Ponent. No obstant, a la Costa Daurada l’entrada d’una mica de mestral reescalfat farà pujar encara més els termòmetres i es superaran els 25º en algunes ocasions. Ambient inclús càlid. 

Pel que fa a les mínimes, es mantindran sense canvis amb poc fred hivernal de nit i sense glaçades fora d’alguna fondalada del Pirineu. Voltaran els 1º a 6º a l’interior i inclús al voltant de 10º a molts punts de la costa. Al Pirineu es donaran al final del dia, on l’entrada del front farà davallar les temperatures significativament. La fredorada general serà la matinada de dilluns.

Ambient més hivernal la setmana que ve

A partir de dilluns mateix, l’arribada d’una massa d’aire fred de l’interior del continent farà baixar clarament les temperatures, de 5 a 10 o 12º, i sentirem un ambient més propi de finals d’hivern que no pas la calor primaveral de les últimes hores.

No obstant, de precipitacions se n’esperen ben poques fora del Pirineu, si bé cauran algunes gotellades o xàfecs dispersos, especialment a partir de la tarda, amb una cota de neu de 1.000 metres. Les precipitación més destacables, fruït del despenjament d'una dèbil gota freda, es localitzarán a la Comunitat Valenciana i al sud-est de la península. Tot i així, haurem de recuperar els abrics durant els primers dies de la setmana. 


Comentaris

envia el comentari