S'estenen les pluges a més punts aquest dimecres

Els xàfecs apareixeran a Girona i altres punts de la meitat nord de Catalunya, mentre que el temps aguantarà força a la resta

Mapa de previsió d'aquest dimecres
Mapa de previsió d'aquest dimecres | CatalunyaMeteo

El temps no acaba de fer net aquesta setmana. Després dels intensos temporals que hem viscut les últimes jornades, d'un dimarts amb alguns ruixats forts passejant-se pel territori i ambient més suau, el temps es vol tornar a complicar una mica aquest dimecres amb precipitacions que tornaran a les comarques de Girona principalment. Algunes precipitacions poden ser persistents, tot i que en general febles, i a la tarda s’estendran a més punts de la meitat nord, especialment de Barcelona.

No s’esperen quantitats importants de precipitació, tot i que a l’interior de Girona es poden donar alguns registres més destacats de forma local. En canvi, a la resta del territori el sol es combinarà amb núvols però també poden arribar alguns ruixats, i inclús a Ponent i al sud de Tarragona hi pot acabar fent un ambient més assolellat. A la nit i matí tornaran les boires a l’interior amb ambient de tardor. 

El dimecres estarà força ennuvolat i més plujós a la meitat nord
El dimecres estarà força ennuvolat i més plujós a la meitat nord | Xavi Cabo

 

Vent a la costa i temperatures sense canvis

El vent bufarà aquest dimecres de gregal a la costa de Barcelona i Girona. No serà molt important, però es deixarà sentir, mentre que hi haurà mestral al matí a l’Ebre i tramuntana durant tot el dia al nord de la Costa Brava. 

Pel que fa a les temperatures, no experimentaran grans canvis, si bé les mínimes seran una mica més altes amb un ambient que seguirà sent fresc o fred a l’interior amb la majoria de mínimes entre els 9º i 14º. Les màximes es mantindran similars amb valors que, en conjunt, es situaran entre els 18º i els 23º.

Pluges més generals de cara a dijous

Les pluges sembla que aniran a més de cara a dijous, quan una massa de precipitacions afectaria bona part del país, si bé les més importants caurien a la meitat sud, especialment a Tarragona i sud del pla de Lleida amb registres força destacats.

No obstant, hi ha la possibilitat que el vent de gregal més sec s’acabi imposant i retiraria les pluges més importants cap al País Valencià, esquivant Catalunya. Un extrem que haurem de confirmar en properes actualitzacions dels mapes meteorològics i que, per tant, haurem d’anar seguint amb molta atenció.


Comentaris

envia el comentari