Imatge de pluja caient

El temporal de pluja esquiva Catalunya el Dijous Sant però portarà fort vent

Gran part del territori està en alerta per la ventada. Núvols abundants arreu però tan sols plourà a les Terres de l’Ebre i zones properes. Arribaran més xàfecs aquesta Setmana Santa

 

Aquest Dijous Sant tindrem canvis significatius en el temps, tot i que ni molt menys el temporal de pluja que fa dies semblava que ens afectaria. La borrasca esquiva finalment Catalunya però passarà de resquitllo, cosa que implicarà força nuvolositat arreu, algunes pluges al sud però sobretot fort vent a moltes comarques, especialment del centre i sud del territori. 

El vent de llevant i gregal es reforçarà a la costa alterant molt el mar, però entrarà també terra endins, afectant gran part del centre i sud de Catalunya. S’espera que les comarques de Barcelona, Tarragona i gran part de les de Lleida pateixin el fort temporal de vent, especialment a la tarda.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l’alerta groga en aquests punts, però el perill és de color taronja a les comarques del Baix i Alt Camp, Priorat i Conca de Barberà, on es poden superar els 80 km/h. També hi ha alerta per onades de més de 2,5 metres a la meitat sud del litoral:

Pel que fa a l’estat del cel, els núvols seran força abundants en general, especialment a la meitat sud,  mentre que al nord hi haurà algunes clarianes. A la tarda arribaran algunes pluges a les Terres de l’Ebre i sud de les comarques de Lleida que de matinada poden arribar a més punts de forma dispersa. Les temperatures seran semblants, però el vent i la falta de sol farà que l’ambient sigui més fresc a molts punts.  També hi haurà algunes boires matinals.

Tot i que la forta pluja passarà de llarg de Catalunya, sembla que els xàfecs ens visitaran els últims dies de Setmana Santa. Aquesta és la previsió detallada per a cada dia fins el dilluns de mona: 

Divendres Sant encara amb vent i força núvols

Aquest Divendres Sant seguirem amb força núvols i el temporal de vent a molts punts, tot i que les ventades aniran a la baixa. De matinada i al matí, la pluja pot ser persistent a les Terres de l’Ebre i també pot ploure al sud de Lleida i la resta de comarques de Tarragona de forma feble. No obstant, al migdia les precipitacions començaran a marxar més al sud del Mediterrani.

Dissabte arriben alguns ruixats

El temps serà mogut i típicament primaveral dissabte amb l’arribada d’alguns ruixats a qualsevol punt, amb algun xàfec o tempesta més intens al Pirineu. Un dia de cel canviant i inestable.

Diumenge de Pasqua pot ser el dia més plujós

L’arribada d’una massa més humida provinent del mar aportarà precipitacions disperses i febles a qualsevol punt de Catalunya  el Diumenge de Pasqua, així com xàfecs de tarda i alguna tempesta a punts de muntanya. Serà clarament el dia més mogut de tots els de Setmana Santa, segons els mapes actuals. Ambient més aviat fresc i vent fort a la costa.

Dilluns de Pasqua es mantenen els xàfecs

Les precipitacions dispersores i febles es mantindran a molts punts de Catalunya  el dilluns de mona. No es descarta algun xàfec o tempesta més intens a la tarda a zones del nord-est i de muntanya. Les temperatures es mantindran semblants. Sembla que la situació millorarà el dia de Sant Jordi.