Dissabte menys càlid i amb restes d’inestabilitat

El sol s’anirà imposant per Lleida i Tarragona, però quedaran alguns núvols i xàfecs entre Barcelona i Girona amb vent als dos extrems del país

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Després de les intenses tempestes d’aquest divendres a molts punts, aquest dissabte encara quedaran restesd’intervals de núvolsi d’inestabilitat entre les comarques de Barcelona i Girona, mentre que el sol s’imposarà amb més ganes a Lleida i Tarragona. El que notarem serà una refrescada general. 

L’aire fred que tenim en alçada no acaba de marxar i farà que els ruixats segueixin apareixent de forma molt més dispersa i aïllada entre Barcelona i Girona, sobretot a la tarda. Serà a partir de llavors quan esperem xàfecs i alguna tempesta en aquests punts, especialment a l’interior, al Pirineu i a zones del prelitoral de tot el país.

En principi seran fenòmens poc importants, tot i que no es descarta alguna tempesta localment intensa i amb calamarsa a l’interior del quadrat nord-est. Els intervals de núvols poden aparèixer en algun moment al nord de Tarragona també, tot i que el sol hi seguirà dominant.

De matinada i fins a primera hora del matí encara poden quedar alguns xàfecs localment intensos entre la costa de Barcelona, la de Tarragona i la Selva, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té avisos activats en aquests punts durant les primeres hores del dissabte, així com a la Garrotxa, Ripollès i Berguedà a la tarda. 

Mapa d'avisos per aquest dissabte
Mapa d'avisos per aquest dissabte | Meteocat

 

 

Pel que fa al vent, bufarà la tramuntana amb ganes a l’Empordà durant tota la jornada amb alguns cops forts, mentre que el mestral també es deixarà sentir a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona fins a migdia. 

Calor molt moderada

El temps millorarà aquest cap de setmana
El temps millorarà aquest cap de setmana | Carles Illa

 

El canvi de temps de les últimes hores ha obert la porta a una massa d’aire molt més fresc que el que farà és que les temperatures baixin, tant de dia com de nit. De fet, les mínimes es situaran per sota dels 20º a tot el país, també a gran part de la costa, mentre que al Pirineu es pot arribar a baixar dels 10º. 

Pel que fa a les màximes, quedaran per sota dels 30º arreu, tot i que al pla de Lleida i a la vall de l’Ebre poden arribar als 31º de forma puntual. Calor molt moderada atípica per l’època de l’any i inclús ambient fresc al Pirineu i a l’extrem nord de la Catalunya Central.

Diumenge molt més plàcid

De cara a diumenge, la situació millora de forma clara i el sol s’imposarà arreu. Tan sols creixeran nuvolades a punts de muntanya que, a tot estirar, deixaran algun ruixat molt aïllat al Pirineu. Temperatures cap amunt amb previsió que la calor d’estiu torni de ple la setmana que ve.


Comentaris

envia el comentari