ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Comença una nova setmana d’anticicló i temperatures màximes primaverals

Aquest dilluns dominarà el sol amb núvols prims i intervals de núvols baixos a trams de la costa. La segona part de la setmana pot ser càlida fregant els 25º en alguns punts

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Els petits canvis que s’entreveien per l’inici d’aquesta nova setmana s’han esvaït i l’anticicló continuarà sent l’amo i senyor del temps dels propers dies, perpetuant una temporada sense pluges que feia molt de temps que no es veia a Catalunya i amb temperatures que, si bé baixaran un pel, a finals de setmana poden pujar amb ganes i fregar els 25º en alguns punts amb un ambient més que primaveral. 

De moment, aquest dilluns seguirem amb l’ambient assolellat a gran part del territori amb el permís d’alguns núvols baixos i boires a punts de la costa i de l’interior, sobretot a primera i última hora. A més, creuaran bandes de núvols alts i prims que seran poc importants però que, puntualment, poden entelar una mica el cel.

Sortida de sol al Delta de l'Ebre aquest diumenge
El sol i el temps estable continuaran dominant aquesta setmana | Agustí Descarrega

 

Temperatures sense canvis amb gran contrast entre el dia i la nit

Pel que fa a les temperatures, seguiran semblants i no experimentaran grans canvis, si bé es quedaran en la línia de diumenge, dia en què han baixat un parell de graus les màximes de mitjana. En conjunt, valors entre els 13º i 18º a gran part de Catalunya, sense descartar fregar els 20º una altra vegada en algun punt.

Hi haurà molta amplitud tèrmica amb gran diferència entre el dia i la nit. Això vol dir que, quan no hi hagi sol, els termòmetres tornaran a desplomar-se amb glaçades extenses a l’interior, prelitoral i, localment, en algun tram de la Costa Brava. Moltes mínimes entre els -3º i 2º, més baixes a punts de l’interior i a les valls del Pirineu. Valors positius al litoral i marcada inversió tèrmica.

Pujada clara de les temperatures a finals de setmana

Els propers dies continuarà l’anticicló, tot i que els vents suaus de llevant poden fer aparèixer núvols baixos a la costa. Les temperatures es mantindran similars o baixaran una mica, amb la perspectiva que, a finals de setmana, hi hagi una pujada clara dels termòmetres amb màximes que, inclús, poden fregar els 25º puntualment amb un ambient càlid i atípic per l’època. L’hivern sembla que vol marxar ràpid enguany.


Comentaris

envia el comentari