Dimecres sense grans canvis amb sol i més calor

Les temperatures pujaran una mica més amb la majoria de màximes entre els 28º i els 33º. Al sud de Catalunya poden aparèixer alguns intervals de núvols inofensius

El temps seguirà sense grans canvis aquest dimecres. El sol continuarà dominant en general i les temperatures pujaran una mica més amb calor normal per l’època. A la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que a tot estirar deixaran algun xàfec al Pirineu de Lleida, on al vespre podria arribar alguna tempesta provinent d’Aragó. 

Malgrat que s’espera un ambient assolellat en general, hi ha la possibilitat que en algun moment del dia hi hagi intervals de núvols al sud de les comarques de Tarragona. Independentment, poden aparèixer núvols baixos en trams de la costa i en fondalades interiors a primera hora del matí que s’acabaran dissipant.

Pel que fa al vent als dos extrems del país, haurà desaparegut completament després que aquest dilluns encara quedessin restes de tramuntana al nord de l’Alt Empordà.

Temperatures més altes

El sol seguirà dominant a gran part del país
El sol seguirà dominant a gran part del país | Arxiu

 

Els termòmetres tenen ganes de pujar aquest dimecres, tot i que la calor seguirà sent molt normal per l’època. En general, esperem màximes d’entre 28º i 33º en general. Tot i així, a Ponent, l’interior de les Terres de l’Ebre i al prelitoral del nord de Girona seran un pèl més altes, sense descartar puntualment algun 35º. 

Pel que fa a les mínimes, tornarem a tenir una nit agradable o fresca a gran part de l’interior, on les temperatures baixaran dels 20º i s’hi podrà dormir bé. No obstant, a la costa, sobretot a la de Barcelona i la de Tarragona, els termòmetres continuaran marcant valors superiors als 20º, sense baixar de forma local dels 24º, com ja ha passat aquesta última nit al centre de Barcelona.

Més xàfecs i temperatures més baixes a partir de divendres

Si fem una ullada als propers dies, veurem que dijous encara es mantindrà més o menys la mateixa situació, però a partir de divendres si el cap de setmana, les tempestes de tarda podrien augmentar al Pirineu i a l’interior de la meitat nord amb un nou descens de les temperatures. Ho anirem seguint.