Arrenquem la setmana de l’entrada a l’estiu amb sol i més calor

A punts de l’interior es superaran els 30º i a la tarda creixeran nuvolades al nord-est que no deixaran precipitacions

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

La cursa cap a l’entrada a l’estiu aquest proper dijous va imparable amb un temps molt tranquil, sol i calor. No s’esperen grans canvis en un dilluns marcat per l’increment d’un parell de graus de les temperatures, sobretot a l’interior, on a molts punts es superaran els 30º.

En general, el cel estarà serè amb un sol radiant. No obstant, a primera i última hora poden haver alguns núvols baixos puntuals en trams de la costa, i no es descarta alguna banda de núvols d’alts i prims a qualsevol punt.

A partir de migdia i durant la tarda, creixeran nuvolades a punts de muntanya entre el nord de Barcelona, Girona i el Pirineu, però seran inofensives i no deixaran precipitacions enlloc. A l’Alt Empordà es mantindrà la tramuntana moderada amb una mica de mala mar.

El sol i la calor seran els protagonistes del dilluns
El sol i la calor seran els protagonistes del dilluns | Àngel Galán

 

Temperatures encara més altes

Pel que fa a les temperatures, encara tenen la intenció de pujar una mica més en aquest inici de setmana. Les mínimes es mantindran més o menys similars amb un ambient molt suau a prop de la costa i poc fresc a la resta.

No obstant, seran les màximes les que pujaran més, ben bé un parell de graus, cosa que farà que a punts de l’interior es superin amb facilitat els 30º a molts punts. En general, els calors a migdia es mouran entre els 27º i els 32º, si bé seran més baixos a prop de la costa. 

Compte a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre, perquè l’augment de les temperatures farà que els termòmetres freguin pràcticament els 35º. 

Cap a l’estiu i Sant Joan amb més calor

De cara a les properes jornades, la tendència serà que es mantingui l’ambient assolellat i la calor s’incrementarà encara més. A partir de dimecres potser reapareguin els xàfecs a punts del Pirineu.

Per tant, arribarem a dijous, quan entrem oficialment a l’estiu, amb un ambient plenament estiuenc. Una tendència que sembla que es mantindria de cara a la revetlla de Sant Joan. 


Comentaris

envia el comentari