Els xàfecs de tarda seguiran apareixent a diverses comarques aquest cap de setmana

Millora el temps aquest cap de setmana però encara amb xàfecs i vent a diverses comarques

Dissabte hi haurà més clarianes però encara cauran ruixats i alguna tempesta al nord-est i al Pirineu. De nit també hi haurà tamborinades i la fresca continuarà. Diumenge es manté la inestabilitat

El temps millora aquest dissabte però no fa net per l’aire fred que es queda en alçada després del fort canvi de temps que hem tingut divendres amb pluges, una baixada acusada de les temperatures a tot Catalunya i nevada al Pirineu. El primer dia del cap de setmana el començarem amb xàfecs de nit i matinada a diverses comarques que acabaran concentrant-se a Girona al matí, moment a partir del qual les clarianes dominaran sense gaires precipitacions. A la tarda tornaran a aparèixer xàfecs i tempestes al nord-est i Pirineu amb temperatures que pugen una mica però segueix la fresca. Diumenge repetirem un temps molt semblant,  situació inestable típicament de maig. 

De matinada, és possible que caiguin ruixats i alguna tempesta entre la Costa Daurada, litoral i prelitoral de Barcelona i sud de Girona, localment amb certa intensitat. Seran les restes dels xàfecs de tarda a l’interior de Catalunya que marxaran mar endins. Al matí, hi haurà moltes clarianes en conjunt, inclús amb el sol com a protagonista a tota la meitat sud. No obstant, a Girona estarà més núvol amb algunes precipitacions, així com en alguns punts del Pirineu, on la neu hi caurà a partir dels 1.600 o 1.700 metres.  

Mapa de precipitacions previstes aquesta la mitjanit de divendres a dissabte
Mapa de precipitacions previstes aquesta la mitjanit de divendres a dissabte | Euro4

 

A partir del migdia, tornaran a créixer nuvolades a zones de muntanya que deixaran xàfecs i tempestes al Pirineu, Prepirineu, comarques de Girona i nord de les de Barcelona. Localment poden ser fortes i anar acompanyades de tempesta. No se’n descarten en altres punts de la meitat nord i del prelitoral, però la resta de Catalunya quedarà força al marge de la situació.

Pel que fa al vent, fins al matí bufarà el mestral amb ganes a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona, però amb el pas de les hores anirà a la baixa i acabarà desapareixent, tret de zones de l’Ebre. La tramuntana també bufarà al matí al nord de l’Alt Empordà.

Els xàfecs de tarda seguiran apareixent a diverses comarques aquest cap de setmana
Els xàfecs seguiran apareixent a diverses comarques aquest cap de setmana | Arxiu

 

Segueix l’ambient fresc a tot arreu

Pel que fa a les temperatures, seguiran força baixes per l’època amb fred de nit i fresca arreu de dia, tot i que les diürnes pujaran una mica respecte a divendres. La majoria de màximes es mouran entre els 16º i 21º, puntualment més altes a Ponent i a les Terres de l’Ebre. No obstant, quedaran tan sols entre els 9º i 14º al Pirineu i entre 14º i 19º al Prepirineu. Està clar que el jersei l’haurem de seguir portant.

La propera nit serà més freda i haurem d’abrigar-nos bé si hem de sortir al carrer. Al Pirineu hi haurà algunes glaçades, tot i que la majoria de mínimes a les valls es mouran entre els 0º i 5º. A l’interior es situaran entre els 3º i 8º, al prelitoral de 5º a 10º i al litoral entre 8º i 13º.

Diumenge encara inestable i fresc

De cara a diumenge, els xàfecs de tarda sembla que seran una mica més extensos i cauran especialment a les comarques de Barcelona, Girona, interior i Pirineu. No se’n descarten en altres punts, mentre que el cel estarà molt canviant. Les temperatures es mantindran similars amb fresca, a l’espera que la setmana que ve els termòmetres vagin escalant graus poc a poc.

També et pot interessar...