Segueix l’alerta per fort vent Divendres Sant amb poca pluja fora de l’Ebre

Les precipitacions poden ser localment persistents a l’extrem sud fins el matí, però a la resta tan sols no es descarta algun ruixat molt puntual. Molts núvols arreu

Mapa de previsió per aquest Divendres Sant
Mapa de previsió per aquest Divendres Sant | Catalunya Méteo

El temps seguirà marcat pel vent de llevant i gregal a gran part de Catalunya aquest Divendres Sant, raó per la majoria de comarques segueixen en alertes. Seran els efectes de la borrasca que ens passarà de resquitllo i que finalment no ens deixarà aigua, tot i que a les Terres de l’Ebre hi pot ploure fins al matí. Els núvols seran força abundants en conjunt i entre dissabte i el Dilluns de Pasqua el temps es complicarà més amb xàfecs. 

  • Consulta aquí tota la previsió del temps per Setmana Santa al detall

Pel que fa al vent, seguirà manxant amb ganes de mar cap a terra i es també deixarà sentir a la Catalunya Central i a les comarques de Lleida. Alguna ràfega pot superar localment els 80 km/h, cosa que ja ha passat en alguns punts aquest dijous. A més, el mar estarà molt alterat a tot el litoral. Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté l’alerta groga per fort vent a totes les comarques de Barcelona, Tarragona, part de les de Lleida i la Selva, però el perill és taronja entre el Camp de Tarragona i el sud de Barcelona:

Mapa d'avisos per fort vent aquest divendres
Mapa d'avisos per fort vent aquest divendres | METEOCAT

 

A més, Protecció Civil té activada la prealerta del pla VENTCAT davant de l’episodi de vent i també el pla INUNCAT pel fort onatge a la costa, on el mar pot superar els 2,5 metres d’altura. Pel que fa a l’estat del cel, els intervals de núvols dominaran en general però hi haurà més clarianes a Girona, nord de Lleida i Barcelona i Pirineu.

Pot ploure fins a mig matí a les Terres de l’Ebre i extrem sud de les comarques de Lleida, localment de forma persistent, així com algun xàfec dispers a la resta de Catalunya acompanyat de fang, com ja ha passat dijous. A partir del migdia, les precipitacions tendiran a marxar. Ambient fresc amb la majoria de màximes entre 15º i 20º.

El temporal de vent i de mar serà important aquest Divendres Sant
El temporal de vent i de mar serà important aquest Divendres Sant | Arxiu

 

La previsió del temps per Setmana Santa, dia a dia

Pel que fa a la resta de dies de Setmana Santa, sembla que el temps es vol complicar una mica més entre dissabte i Dilluns de Pasqua, ja que arribaran algunes precipitacions, sobretot en forma de xàfecs que poden caure a qualsevol punt i en qualsevol moment. Una tònica típicament primaveral. Aquesta és la previsió per als propers dies:

Dissabte a la tarda arriben xàfecs

El més probable a hores d’ara és que dissabte a la tarda arribi una banda de precipitacions per les comarques de Tarragona des del mar que poden caure a qualsevol punt de Catalunya amb el pas de les hores, especialment al Prepirineu i a les comarques de Tarragona. A més, cauran algunes tamborinades de tarda al Pirineu.

Més ruixats el Diumenge de Pasqua

Pel que fa al Diumenge de Pasqua, el temps estarà força mogut amb ruixats que poden caure durant tota la jornada de forma dispersa i qualsevol punt, però especialment a la tarda amb alguna tempesta forta al voltant del Pirineu i al nord-est. L’arribada d’una massa d’aire més freda farà baixar més les temperatures.

Dilluns de Pasqua amb temps primaveral

Encara no està molt clara la previsió per Dilluns de Pasqua, ja que els mapes cada dia canvien la situació. Per ara, sembla que el dia de la mona encara tindrem un temps inestable amb xàfecs aquí i allà, els més importants a la tarda al nord-est i Pirineu amb tempestes. Tot sembla indicar que el temps milloraria clarament de cara a Sant Jordi.

   


Comentaris

envia el comentari