Diumenge radiant amb més calor

Tan sols creuaran algunes bandes de núvols alts i prims i no es descarta algun ruixat de tarda al Pirineu. El vent bufarà amb ganes als dos extrems del país, sobretot al matí

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

Després d’un dissabte en el que encara hem tingut alguns ruixats conseqüència del front que ens va creuar divendres, el temps seguirà millorant de forma clara aquest diumenge. S’espera un dia de sol, tot i el pas d’alguns núvols alts i prims poc importants, amb temperatures que pujaran més.

A més, creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya que, a tot estirar, deixaran algun ruixat feble i aïllat al Pirineu. Poca cosa en general, amb nuvolositat que, tot i augmentar a la tarda a punts de l’interior de la meitat nord, acabarà desapareixent.

Pel que fa al vent, continuarà bufant amb ganes la tramuntana a l’Empordà, mentre el mestral bufarà també amb algun cop fort fins a mig matí o migdia a les Terres de l’Ebre i al sud del camp de Tarragona.

Més calor a l’espera que torni l’ambient de ple estiu

El sol dominarà a gran part del país amb més calor
El sol dominarà a gran part del país amb més calor | Arxiu

 

Si ens fixem amb les temperatures, aquest diumenge pujaran després del sotrac que han patit dissabte, dia en què no s’han assolit els 30º a pràcticament cap lloc del país amb un ambient inclús una mica fresc a l’extrem nord del territori. Tot i així, la tramuntana ha bufat una mica reescalfada a l’Empordà. 

D’aquesta manera, la calor s’intensificarà una mica més diumenge, tot i que la nit tornarà a ser fresca a molts punts del territori. Les màximes es mouran entre els 27º i 32º en conjunt, tot i que al pla de Lleida i a l’interior de les Terres de l’Ebre seran més altes.

Pel que fa a les mínimes, es situaran per sota dels 20º a gran part del territori, amb nit de jerseis a molts punts interior de la meitat nord. No obstant, a la costa quedaran un pel més altes, podent arribar inclús als 23º als punts més càlids.

Pròxima setmana

Les temperatures pujaran encara més la propera setmana, quan recuperarem l’ambient plenament estiuenc amb calor normal per l’època i sol en general. Tan sols s’esperen tempestes de tarda al Pirineu, a l’espera que de cara al proper cap de setmana hi pugui haver canvis.     


Comentaris

envia el comentari