Dissabte de sol i núvols a l’espera de nous xàfecs a partir de la nit

El sol dominarà més al nord-est però els núvols aniran cada cop a més pel sud i Ponent de Catalunya i s’aniran estenent a la tarda per tot arreu. Temperatures una mica més altes

Mapa de previsió per aquest dissabte
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

Seguim amb la dinàmica del pas de fronts atlàntics després d’un divendres marcat pels intervals de núvols i alguns xàfecs entre les comarques de Barcelona i Girona que de matinada han deixat fins a 10 l/m² a Sant Pere de Ribes (Garraf), 5 a Viladecans (Baix Llobregat) o quasi un litre a la mateixa capital catalana. Feia molts dies, quasi un mes, que no plovia a Catalunya. Aquest dissabte serà un dia força aprofitable, però els núvols aniran a més i a última hora ja cauran alguns ruixats.

El matí serà força assolellat a molts punts, especialment a zones de la costa, Barcelona, Girona, Pirineu i Prepirineu. No obstant, hi haurà alguns núvols baixos en trams de la costa, especialment de la meitat nord, algunes bandes de núvols alts i prims i també boires abundants a l’interior, sobretot a Ponent. No serà fins al migdia quan la nuvolositat anirà augmentant per Lleida i sud de Tarragona per l’apropament d’un front. Amb el pas de les hores, els intervals de núvols també aniran a més a la resta de Catalunya.

No obstant, els xàfecs es faran esperar, ja que fins ben bé última hora de dissabte no hi haurà els primers ruixats per Ponent i sud de Tarragona que, al llarg de la matinada, arribaran a moltes comarques. En general seran de caràcter feble, però algun podria ser una mica més intens a la Costa Daurada la matinada de diumenge. La neu al Pirineu caurà al voltant dels 1.000 metres, tot i que podria baixar fins els 800 puntualment.

Aquest dissabte serà un dia de sol i núvols | Magda Bustos

 

Temperatures més altes al migdia

El fet que hi hagi moltes estones de sol durant la primera meitat del dissabte permetrà que les temperatures remuntin una mica al migdia amb màximes que es mouran entre els 10º i 15º al litoral i prelitoral i entre els 7º i 13º a l’interior, amb més fred al Pirineu i zones interiors amb boira.

Les mínimes baixaran una mica però seguirem amb glaçades poc extenses a l’interior, on la majoria de mínimes es mouran entre els -3º i els 2º als llocs més freds. Al litoral i prelitoral, els valors quedaran entre els 2º i els 7º, mentre que al Pirineu hi farà més fred amb gelades importants a les valls, ja que alguns termòmetres es situaran entre els -5º i els -8º.

La pluja ha regat gran part de Catalunya aquest dilluns al matí | Arnald Pons

 

Diumenge canviant a l’espera de més fred i possible neu a cotes baixes

De cara a diumenge, els intervals de núvols continuaran sent molt freqüents al litoral i prelitoral, principalment, on fins a primera hora de la tarda encara hi pot ploure de forma feble. Els xàfecs de la matinada poden caure a qualsevol comarca. En canvi, les clarianes guanyaran terreny per l’interior. Tot plegat amb temperatures una mica més baixes i vent als dos extrems del país.

Totes les mirades estan posades a la propera setmana, sobretot a partir de dimecres, quan ens arribaria una irrupció d’aire molt fred i possibles nevades a cotes molt baixes. Un extrem, però, que encara és força incert i que haurem d’anar seguint amb molta atenció els propers dies.


Comentaris

envia el comentari